Gepa merts efekty uboczne

Share Tweet Pin it

Hepa-Merz, jest lekiem, który jest stosowany do leczenia chorób dróg żółciowych i wątroby. Lek jest dostępny w postaci granulek do sporządzania zawiesiny do podawania doustnego, 5 g w workach, 1 -30 części opakowania, jak również w postaci koncentratu do sporządzania roztworu do infuzji 5 g w ampułce (10 ml) w opakowaniu - 10 sztuk.

Zgodnie z instrukcją Gepa-Merz ma właściwości hepatoprotekcyjne i odtruwające. Lek zawiera dwa aktywne składniki - asparaginian aminokwasu i ornitynę, które przekształcają amoniak w mocznik i glutaminę. Ornityna jest katalizatorem dla enzymów syntetazy karbamoilofosforanowej i transferazy transferazy ornityny, które są podstawą syntezy mocznika. Ponadto Hepa-Merz przyczynia się do aktywacji ornitynowego cyklu tworzenia mocznika, co z kolei prowadzi również do obniżenia poziomu amoniaku.

Lek ma również dodatkowe właściwości, które mają na celu optymalizację metabolizmu białka i udział w produkcji insuliny i STG.

Okres półtrwania leku wynosi 30-50 minut. Hepa-Merz jest wydalany w postaci metabolitów głównie przez nerki.

akt analogi Hepa-Merz oznacza, że ​​najbardziej podobnym mechanizmie działania. Należą do nich: Hepatosan, Peponen, Holenol, metionina, Orotowej potasu, Glutargin, Geptrong, Kars Silimar, dhipa, Maksar, Legalon, Phosphogliv, Liv.52, Tykveol, remaxol, sylibininy Progepar, Thiotriazoline, Rosilimarin, Ropren, Silibor.

Zgodnie z instrukcjami Gep-Merz jest pokazany dla takich chorób jak:

Encefalopatia wątrobowa na etapie śpiączki i prekomi; Marskość wątroby; Detoksykacja z zapaleniem wątroby; Różne patologie wątroby, w tym spowodowane przez nadużywanie napojów alkoholowych.

Analogi leku nie są zalecane bez powołania lekarza.

Lek w postaci granulek należy rozpuścić w wodzie: 200 ml 3-6 g. Roztwór należy przyjmować doustnie 3 razy dziennie po spożyciu.

Podczas używania koncentratu rozpuścić 20 g leku (4 ampułki) w 500 ml roztworu do infuzji i wstrzyknąć dożylnie. W ciężkich przypadkach, takich jak śpiączka i precoma, dozwolone jest zwiększenie dawki do 8 ampułek dziennie. Podczas wprowadzania Hepa-Merz do żyły, szybkość infuzji powinna być kontrolowana, ponieważ nie jest możliwe przekroczenie 5 g leku na godzinę. Koncentrat leku rozpuszcza się w 5% roztworze glukozy, roztworu Ringera lub roztworu fizjologicznego.

Czas trwania leczenia jest ustalany przez lekarza indywidualnie dla każdego pacjenta. Ten parametr zależy od rodzaju choroby, jej nasilenia i stanu pacjenta jako całości. W przypadkach ciężkiej niewydolności wątroby wymagana jest ścisła kontrola stanu pacjenta oraz, w razie konieczności, korekta szybkości podawania leku. Jest to konieczne, aby zapobiec pojawieniu się nudności i wymiotów.

Sądząc po opiniach o Hepa-Merz o pozytywnym charakterze, stosowanie leku rzadko wywołuje rozwój skutków ubocznych. Czasami jednak mogą wystąpić nudności i wymioty, a także reakcje alergiczne.

Przeciwwskazania do stosowania Hepa-Mertz to:

Nadwrażliwość na składniki leku; Stan końcowy niewydolności nerek.

Recenzje Hepa-Merz twierdzą, że podczas ciąży i laktacji lek nie powoduje negatywnych zjawisk, jednak należy przed podjęciem ćwiczeń i leczenie wyłącznie pod jego kontrolą lekarza.

Leku Hepa-Merz nie można stosować jednocześnie z niektórymi antybiotykami, witaminą K, winkaminą, diazepamem i tiopentalem sodu.

W tej chwili nie odnotowano przypadków przedawkowania narkotyków. Można jednak założyć, że przekroczenie zalecanych dawek może prowadzić do objawów związanych z nieprawidłowościami przewodu żołądkowo-jelitowego. W takich przypadkach konieczne jest umycie żołądka i wykonanie leczenia objawowego.

Hepa-Merz powinien być przechowywany w ciemnym miejscu, chronionym przed światłem, w temperaturze nie większej niż 27 stopni. Trwałość jest podana na opakowaniu.

Uniwersalny lek Hepa-Mertz służy nie tylko hepatoprotektorowi, lecząc, z kompleksowym podejściem, chorobą wątroby, ale ma również pozytywny wpływ na ośrodkowy układ nerwowy. Początkowo lek uważano za anty-izotopowy, co pozwala znacznie obniżyć poziom amoniaku we krwi. Głównym składnikiem tego leku jest L-asparaginian-L-ornityna, tj. aminokwas, który bierze bezpośredni udział w tworzeniu mocznika, a także życiową konwersję amonu do glutaminy.

Preparat ma dwie formy uwalniania: granulat zamknięty w saszetce i ampułki z koncentratem.

Granulki są łączone z cząstek o barwie białej i pomarańczowej, mają kwaskowaty, pomarańczowy smak. W jednej saszetce - 5 gramów granulatu, opakowanie zawiera 30 saszetek.

Zatężony roztwór jest uwalniany w ampułkach z ciemnego szkła, objętość jednej z takich ampułek wynosi 10 ml. Opakowanie zawiera 10 ampułek.

Zasadniczo lek Gepa Merz jest przepisywany w leczeniu:

zatrucia marskością wątroby, zapaleniem wątroby jakiejkolwiek natury, a także jako wsparcie w leczeniu chorób wątroby; zatrucie pokarmowe i zatrucie alkoholowe; zaburzenia psychiczne w chorobach wątroby (zapalenie wątroby, marskość); tłuszczowa hepatoza; encefalopatia wątrobowa.

Encefalopatia wątrobowa jest złożoną chorobą wątroby atakującą ośrodkowy układ nerwowy. Choroba objawia się jako typowa "symptomatologia wątroby", jak również w postaci depresji, zmiany charakteru i cech intelektualnych osoby. Encefalopatia wątrobowa jest leczona środkami przeciw amoniakalnymi, antybiotykami, a także flumazenilem.

L-asparaginianu L-ornityny (asparaginian ornityny) - substancja aktywna dysocjuje podczas trawienia dwa składniki aminokwasowe i asparaginian ornityny. Substancje wchłania się w jelicie cienkim przez transport przez błony jelitowej tkanki nabłonkowej.

Wydalanie substancji odbywa się przez nerki, gdy wchodzą one w proces tworzenia mocznika.

Zastosuj Hepa-Merz, zgodnie z instrukcją użycia, doustnie, domięśniowo i dożylnie.

Doustnie lek stosowany w leczeniu chorób wątroby rozpuszcza się w szklance wody. Lepiej jest, jeśli spożycie następuje po jedzeniu, tylko trzy leki są przepisywane dziennie. Dzienna dawka leku w saszetce nie powinna przekraczać 6 gramów.

Domięśniowo i dożylnie, zgodnie z instrukcją użycia, mianowany od 2 do 6 gramów leku, rozcieńczony w 10 ml soli fizjologicznej. Zastrzyki stosuje się dwa razy dziennie, najlepiej po 12-godzinnej przerwie. Nie można podnieść roztworu do wstrzykiwań za pomocą glukozy, tk. stosowanie leku Gep Mertz w tym związku może mieć nieoczekiwany wpływ na produkcję insuliny.

Dożylne podawanie z pomocą zakraplacza jest z reguły przepisywane w trudnych sytuacjach bolesnych. Wymaga to 4 do 8 ampułek leku, zgodnie z zaleceniami lekarza, rozcieńczyć na pół roztworu soli fizjologicznej. Szybkość podawania w tym samym czasie wynosi 40 kropli na minutę.

Przebieg leczenia jest ustalany indywidualnie przez lekarza, w zależności od stanu pacjenta, jego cech osobowych i tego, jak szybko zostanie zaobserwowany pozytywny wpływ leku na organizm.

Opakowanie lek jest przechowywany w temperaturze nie wyższej niż 25 ° C, nieotwarte ampułki i siatki mogą być wprowadzane do działania w ciągu 5 lat od daty produkcji, po okresie stosowania saszetki i ampułkę, nie jest możliwe. Przygotowane roztwory nie powinny być przechowywane ani używane po pewnym czasie po ugotowaniu.

Profilaktyczne stosowanie produktu Hepa-Merz nie potwierdziło skutecznych wyników, ale mimo to jest zalecane w celu zapobiegania:

złogi tłuszczowe w tkankach wątroby; zaburzenia czynności wątroby z oczekiwanym przejadaniem; uszkodzenie wątroby z rzadkim spożyciem alkoholu.

Przeciwwskazania do stosowania leku Hepa-Merz są niewydolności nerek i uczulenie na składniki leku. Również przeciwwskazania to:

wiek dzieci; ciąża; okres laktacji; poważne naruszenia funkcji nerek.

Działania niepożądane występują bardzo rzadko, jednak mogą wystąpić poważne zaburzenia trawienia: silne nudności, wzdęcia, biegunka i ból brzucha. Może pojawić się ból w stawach i kończynach.

Występowanie działań niepożądanych może również wskazywać na przedawkowanie leku. Aby usunąć objawy, należy przerwać stosowanie leku, opłukać żołądek i skonsultować się z lekarzem, który zaleci leczenie objawowe. Możesz samodzielnie pić węgiel aktywny w odpowiedniej dawce przed udaniem się do lekarza.

Unikaj efektów ubocznych pomoże wdrożyć zalecenia medyczne dotyczące dawkowania i odstęp między dawkami leku.

Ustanowiono niezgodność leku Hepa Merz z następującą listą leków:

antybiotyki penicylinowe; witamina K; diazepam; preparaty tiopentalu sodu; ryfampicyna; meprobamat; wincamine; etionamid.

Z podanymi lekami, aby połączyć odbiór agenta w żadnym wypadku nie jest to możliwe.

Całkowicie wymienne analogi leku to:

Orniliv - roztwór do wstrzykiwań. W 1 ml roztworu zawierającego 500 mg L-asparaginianu L-ornityny. jest on stosowany tylko do podawania dożylnego w celu zastąpienia Hepa Merz potrzeba, 4 ampułki leku na dzień wprowadzony 2 razy. Najlepszy efekt osiąga się przy stosowaniu opadające leki do zawartości ampułki musi być najpierw rozpuszczone w roztworze litra infuziynogo, ale nie przekracza maksymalny komponentu dozujących 6 ampułek. Maksymalna prędkość wtrysku - 5 gramów na godzinę, co odpowiada 1 ampułki. Hepatox to kolejne podobne rozwiązanie do podawania dożylnego. zastosowanie również medyczne zakraplacze, dlatego wymaga przygotowania roztworu 500 ml chlorku sodowego. Maksymalna dawka na dzień - 4 fiolki, dawkowanie i wykorzystania podobne do opisanych powyżej sposobów. Larnamine to lek produkowany w saszetce. Jedno opakowanie zawiera 3 gramy substancji czynnej. Zastosowanie Larnamin rozpuszczono w dwieście ml wody, po posiłku lub w trakcie odbioru, 3 razy dziennie przez 1 lub 2 saszetki przez lekarza. Dopuszczalne do rozpuszczenia zawartości saszetki do leczenia nie tylko w wodzie, lecz soku. a także podobny skład i wymaga przygotowania roztworu ornityny Geptor i Ornilateks Ornitsetil.

Podobny wpływ na wątrobę zapewnia poniższa lista leków, w tym:

Essentiale; Fosfospsiale; Gepabene; Galsten; Hofitola; Glutargina; Silibor; Karsila; Oatsola; Liv-52.

Ale efekt tych leków jest tylko na wątrobie, mózg korzysta z leczenia takimi lekami, niestety, nie otrzymuje.

Lek nie jest tani, jego cena jest bardzo "gryząca". W 2017 roku Hepa-Merz ma następującą wartość:

Hepa-Mertz

Formy uwolnienia

Instrukcja Gepa-Mertz

Gepa-Merz to niemiecki oryginalny hepatoprotektor stosowany w leczeniu ostrych i przewlekłych patologii wątroby, a także encefalopatii wątrobowej.

W ciągu ostatnich kilku dekad krzywa padania patologii wątroby zdecydowanie się zwiększyła. Nie możemy powiedzieć, że współczesna medycyna siedzi bezczynnie, podczas gdy: a dokładna analiza mechanizmów wirusowych chorób wątroby, alkoholowej i etiologii autoimmunologicznej pozwoliło znaczne postępy w ich diagnozowania i leczenia. Niemniej jednak choroba wątroby nadal jest jedną z głównych przyczyn niepełnosprawności, niepełnosprawności i śmiertelności. Preparat hepa-merz zawiera dwa aktywne aminokwasy: diaminovanolian (ornitynę) i asparaginian (asparaginian), które określają właściwości farmakologiczne tego leku. Najczęściej hepa-mertz jest przepisywany na encefalopatię wątrobową, która komplikuje przebieg chorób wątroby (zwykle marskość) i pogarsza rokowanie. Jak wiadomo, 5-letnie przeżycie pacjentów z marskością wątroby, powikłanych encefalopatią wątrobową, wynosi tylko 25%. Głównym czynnikiem rozwoju encefalopatii wątrobowej jest wysoki poziom we krwi amoniaku, który ma bezpośredni wpływ na ośrodkowy układ nerwowy i nasila wiele innych negatywnych czynników. Wysoki poziom amoniaku został ustalony ze względu na brak równowagi między jego formowaniem a wykorzystaniem. Amoniak powstaje w organizmie w wyniku usunięcia grup aminowych z cząsteczek aminokwasów, rozkładu mocznika i innych związków azotowych w jelicie grubym. Wykorzystania amoniaku występuje głównie w reakcjach z cyklu Krebsa-Henzeleyta (zwany cyklem ornityny) w wątrobie, przez syntezę glutaminy w wątrobie i mięśniach. Choroby wątroby pod wieloma względami ograniczają jej zdolność do neutralizowania amoniaku.

W związku z tym jej obowiązki muszą brać na siebie mięśnie. Zastosowanie leku hepa-merz prowadzi do aktywacji enzymów zaangażowanych w wykorzystanie amoniaku w wątrobie i mięśniach, zwiększając odporność na białko, co pozwala pacjentowi na utrzymanie normalnej diety i zapobieganie utracie masy mięśniowej. Ponadto Hepa-Merts przyczynia się do normalizacji procesu biosyntezy białka w wątrobie. Jak wiadomo, dla funkcjonowania wątroby, jego funkcji białkowo-syntetycznej, potrzebuje aminokwasów i kwasów nukleinowych. Hepa-Merts zwiększa zawartość obu, a także stymuluje proces biosyntezy białka. Jak wykazały badania kliniczne leku, zwiększa syntezę białek w mięśniach pacjentów cierpiących na marskość. W związku z tym powołanie Hepa-Mertza jest uzasadnione z powodu jakichkolwiek stanów nadkatabolicznych, w tym. przewlekła choroba wątroby, niedobór białka o dowolnej etiologii, wyczerpanie, przewlekłe infekcje. Ponadto, ornityna i asparaginian są substratem cyklu Krebsa-Henzelyte'a, podczas którego amoniak staje się nieszkodliwy. Cykl ten jest związany z cyklem kwasów trójkarboksylowych (alternatywna nazwa to cykl Krebsa, tylko bez Henzelyte), który jest głównym dostawcą energii w organizmie ludzkim.

Tak więc, zapalenia wątroby typu Merz ma różne efekty farmakologiczne: poprawia przenoszenie białko ma działanie anaboliczne pobudzony komórek i asparaginian, zawarte w kompozycji, wśród innych rzeczy, zwiększa przepuszczalność błon przez komórki magnezu, zapewniając tym samym stabilizujące błonę, a więc przeciwutleniacz akcja. Ta ostatnia jest szczególnie ważna dla pacjentów z przewlekłymi chorobami wątroby o etiologii alkoholowej.

Forum zapalenia wątroby

Wymiana wiedzy, komunikacja i wsparcie dla osób z zapaleniem wątroby

Życie z marskością jest przeszłością, życie bez zapalenia wątroby jest przyszłością.

  • Idź do strony:

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość Nicole »08 maja 2013 16:51

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość Valera »08 maja 2013 19:00

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość Nicole »21 maja 2013 r

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość nina50 »21 maja 2013 roku, o godzinie 12:15

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość Nicole »21 maja 2013 13:06

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość Valera »21 maja 2013 r. 19:46

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość Nicole »21 maja 2013 r

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość Nicole »22 maja 2013 r. 13:23

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość vik »22 maja 2013 r. 13:57

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość Valera »24 maja 2013 r. 01:03

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość ryś »24 maja 2013 03:09

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość Nicole »24 maja 2013 r. 12:25

Re: życie z marskością

Twoja wiadomość ryś »24 maja 2013 r. 15:51

Recenzje Hepa-Mertz

Produkt: Granulki, koncentrat

Nadia (pozytywne opinie)

Pomimo wszystkich niedociągnięć, bardzo skuteczny i wart swojej bardzo wysokiej ceny

Mam tu do czynienia z chroniczną cholestazą - stagnacją żółci w wątrobie. Jeśli słyszałeś o swędzeniu wątroby, to wiesz, formalnie, o takiej chorobie. Pierwszymi objawami były świąd w wątrobie i pojawienie się małych czerwonych moli na ciele. Było wiele z nich poszedł do lekarza, przekazał analiz i okazało rozczarowujące diagnoz.Terapevt Hepa-Merz natychmiast zamówił, ale może sobie pozwolić na nie wszystkie, to kosztuje trochę drogie. Ponad 10 worków (pellety wewnątrz nich) będzie musiał zapłacić około 800 rubli, a trzeba pić 2-3 saszetki dziennie z moim ciężkości choroby. czy czujesz, że uderza w portfel? Więc lepiej jest wziąć więcej pakietów, więc granulki vygodnee.Rastvoryayutsya jest bardzo łatwe (dodać 200 ml wody, ciepła), roztwór smak jest obrzydliwe, oczywiście, po posiłku nim mdłości. Byłem leczony tylko przez miesiąc, ale poczułem moc efektów ubocznych. Zasadniczo to było nudności i wzdęcia - przez liczbę efektów ubocznych trochę, ale tutaj jest siła - bądź zdrowa. Cały dzień nudności, wzdęcia - przez cały czas, więc to nie jest wygodne do życia - ty nie siedzieć w domu, iść do pracy. Wciąż jednak w ciągu miesiąca lek bardzo mi pomógł - jest naprawdę bardzo skuteczny, jego cena jest tego warta. W zasadzie swędzenie zaczęło ustępować po zaledwie tygodniu przyjmowania, a rozproszenie czerwonych pieprzyków po dwóch zaczęło zanikać. Niebezpieczeństwo w cholestazy, że masz wieczne niestrawność, biegunka, składniki odżywcze nie są wchłaniane prawidłowo - w zaawansowanych przypadkach osteoporozy u ludzi nawet zaczął powodu niestrawione witaminy D. Niedawno stał ostry ten problem jest - widocznie uruchomił tę samą chorobę, Myślałem, że biegunka odżywiania. Więc neformirovanny kał zapach, który natychmiast na miejscu, nawet mieszkańców ścieków Hepa-Merz wyeliminowane. Nie od razu proces ten był wolniejszy, ale krzesło zajęło trzy tygodnie - po raz pierwszy od dłuższego czasu.

Opinie o Gepa-Merts

Otrzymaliśmy prawdziwe opinie na temat produktu Gepa-Mertz publikowanego przez naszych użytkowników. Najczęściej odpowiedź jest pisana przez matki małych pacjentów, ale także opisują osobistą historię stosowania leku na sobie.

ostra i przewlekła choroba wątroby, której towarzyszy hiperamonemia;
encefalopatia wątrobowa (ukryta i wyraźna);
stłuszczenie i stłuszczeniowe zapalenie wątroby (różnego pochodzenia).

Dyskusja

Skończyłem moje witaminy w ciąży prawie natychmiast po urodzeniu i to wszystko. co pijesz? z lekarzem skonsultowanym? Wiem, że Pts dobry dragee Mertz. zobaczyłem. ale tutaj z karmieniem titkoj

Lena, cała ciąża wykorzystała żel Viru-Merz. Działa bardzo dobrze.

Viru-mertz gel bardzo mi pomógł!

Och, jak cię rozumiem. Sam prawie łysy nie pozostał. Pomogły mi następujące rzeczy: przed każdym praniem wcierano w skórę głowy olej z łopianu za pomocą czerwonej papryki. działa idealnie. I wypiłem witaminy Merz piękno. Tylko to i zapisane.

Bardzo mi pomógł YEAST BEER NAGIPOL-1 NAILY HAIR SKIN. Naprawdę nie ma drogich witamin typu: Vitrum "Merz" "Duovit" nie pomogło, a te i są warte grosza, a efekt jest doskonały.

Tak, lekarze z pewnością zadziwiają moją wyobraźnię! Dla mnie lekarz mianowany lub nominowany żel Viru-merz serol, doskonale pomógł lub asystował) w czasie ciąży stosowanej wielokrotnie

Naprawdę nie pomogłem Mertzowi, zamawiam witaminy witaminowe na Ayerbe. za włosy Solgar u nas w drogerii 1600, tam 12 dolarów.. Tutaj..

Pomogło mi Pts Merz

Mam gep. W pozytywnym wyniku napisałem o tym tutaj. Na uzi wątroby wysłali, do infektsionistu, a na peresdachu się zstąpił lub poszedł. Wynik-uzi jest doskonały, analiza jest negatywna, zakaźny nahamil i mimo wszystko zapisana na zapalenie wątroby typu B. W Zhk powiedział, że to nic nie dotyczy, pytanie jest tylko w karmieniu piersią, z Hep B, ale z C możesz. Więc infekiolog zostanie wysłany do ciebie najprawdopodobniej, pory.

Viru-Merz bardzo mi pomógł. Ten żel, zastosowany lokalnie, lekarz mi pozwolił.I ogólnie rzecz biorąc, opryszczka bardzo nie lubi braku słońca, więc pasta do zębów jest również opcją ☺

Do mnie też się odezwało, co do picia jest niemożliwe - tylko po to, aby się rozmazywać. Wypróbuj żel vir-merz - bardzo mi to pomaga. A z tabletek - valtrex, ale znowu - gdy jego ciąża jest niska: (

Ja po urodzeniu i karmieniu Merz dla włosów i paznokci pomógł

Mieliśmy już dwa. Ogólnie rzecz biorąc, jest to 95% populacji. I przejawia się tylko przy gwałtownym spadku odporności lub hipotermii. Zrozumiałem, że nie ma sensu zapobiegać. Rodzaju hartowanego. I pierwszy raz w ogóle był w sierpniu - nie było przeziębień ani hipotermii i nie pachniało. Traktujemy to w ten sposób: czopki viferon, witaminy, pigułki acyklowiru, żel Viru merts - pomagają leczyć ranę szybciej i nie drenują jak zovirax. Za każdym razem, po prostu w przerażeniu, ponieważ rozumiem - ta choroba w zasadzie nie jest uleczalna.

Wypiłem mertz - nie pomogło

Wypróbuj Viru-Merzom. Pomagał mi nawet w czasie ciąży. W jakiś sposób działa tak, że nie ma żadnych zaostrzeń.

i dobrze, to nie jestem fanem napisala.Ya wszelkie maski, nie wierzę im voobsche.Da i tabletki, które po prostu nie pić i Merz i jeszcze co to dorogie.U moja dziewczyna zobaczyła Pantovigar, ale to zależy od już nim i przestanie pić lezut.U mnie tu znowu jest doskonałym urządzeniem Darsonval.On naprawdę pomógł mi osobiście, poprawia krążenie krwi i włosów oraz rastut.Nu i mezoterapii.

Niestety, to tylko reklama. Moje włosy dobrze rosły podczas ciąży i stan był doskonały. Ale jak urodziła wszystko, co się zmieniło, upadła strasznie. Na wystawie z mężem sprzedano różne fundusze na propolis. Kupiliśmy szampon. Nie mogę powiedzieć, że codziennie myły głowy, ale rezultat nie był długi. Miesiąc później, gdzieś gdzie włosy przestały leżeć. Tentorium nazywa się twardym. Mają stronę internetową. Wcześniej Vichy pomagał, ale to był długi czas i witam.

Mam ten byaka bieżący raz drugi w życiu wysiadł infekcja po zimno, zaczął rosnąć, Zovirax nie pomoże, acyklowir nie było pod ręką było Viru-Merz, a on szybko pomógł, wziął pieczenie i swędzenie, następnego dnia przestał rosną i strzelaj zaczerwienienie. Nie sądzę, że jest to szkodliwe, jest zewnętrzną aplikacją lokalnych działań. Myślę, że lepiej słuchasz niż twój lekarz. po ciąży spróbuj, nie zły agent! I o vir-mertz zapytał.

Marina, uratował mnie złożony - szampon od Vichy (od wypadnięcia tylko z czerwoną etykietą, nie pamiętam imienia), plus specjalny sweter Merz. W tym samym czasie balsam po szamponie używał jej ukochanego. Teraz włosy są lepsze niż przed ciążą i karmieniem. Tak, nawet zanim to wszystko jest sokratyczne.

Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

Hepa-Merz to nowoczesny środek o działaniu hepatoprotekcyjnym. Jest produkowany przez niemiecką korporację "Merz Pharma". Realizowane jest na formularzach recepcyjnych.

Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

Nata82 »22 września 2014, 13:51

Re: Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

Daria »22 października 2014, 3:08

Re: Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

Nata82 »22 października 2014, 03:41

Re: Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

francuski Angelica »23 października 2014 r., O godzinie 6:15

Re: Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

Liuba »23 października 2014 r., 13:18

Re: Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

Daria »23 października 2014 roku, 23:49

Re: Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

francuski Angelica »24 października 2014 r., 05:50

Re: Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

bolący »28 listopada 2014, 17:36

Re: Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

Inna »30 czerwca 2015, 11:17

Re: Gepa-Merz. Lekarstwo na wątrobę

AnnaH »30 czerwca 2015, 12:27

Analogi Hep-Merza to: Hepafor, Kavehol, Silegon, Lipoid, Maksar, Tykveol. Jego aktywnymi elementami aktywnymi są L-ornit i L-asparaginian.

Funkcje aplikacji Hepa-Mertz

Hypoazotemic narkotyków, zgodnie z instrukcją fabryczną, jest przeznaczony do leczenia od:

  • niewydolność pokarmowa;
  • patologiczne stany wątroby, zachodzące na tle hiperamonemii;
  • encefalopatia wątrobowa.

Proszek Hepa-Mertz może powodować powstawanie alergii, reakcji skórnych, napadów nudności, rzadko - wymiotów.

Według raportów medycznych dotyczących Hepa-Merz, lek wykazuje skuteczność w leczeniu terapeutycznym (do 87% udanych przeglądów). Lek nie jest przeznaczony do diagnozowania:

  • niewydolność nerek;
  • nadchodząca ciąża;
  • nadwrażliwość.

Przedawkowanie z użyciem leku hepatoprotekcyjnego powoduje nasilenie objawów ubocznych. Przedstawiono procedurę medyczną - płukanie żołądka. Hepa-Merz nie łączy się z penicylinami - antybiotykami.

Recenzje lekarzy o Hepa-Mertz

  • Merz, Niemcy
  • Okres ważności: do 01.05.2021
  • Merz, Niemcy
  • Okres ważności: do 01.02.2022 r
  • Merz, Niemcy
  • Okres ważności: do 01.09.2019

Recenzje ekspertów na temat Hepa-Mertz

Nie mogę ocenić jak lek radzi sobie z jej głównego celu, ale po uroczystości Nowy rok lub dużych bezpośrednich ożywia!

bezużyteczne. Zwłaszcza jeśli weźmiesz pod uwagę, że lek do leczenia wątroby ma smak fantazji! Co powoduje straszną alergię.

Cześć, Czy ból w okolicy trzustki po prawej stronie zwiększa się wraz z używaniem tego leku?

Po operacji, zespolenie "na boki" syn wykazał encefalopatię wątrobową. Hepa-Mertz bardzo pomaga, walczy z toksynami, które uniemożliwiają życie mózgowi, tutaj razem z Dufalac (środek przeczyszczający) wspólnie walczą o pełne życie mojego syna.

Z pomocą hepatomu, który próbuje teraz uporządkować męża wątroby. Ma poważne konsekwencje raz zakaźnego objawu zapalenia wątroby do tej pory. Można powiedzieć, że ten lek pomaga nam najlepiej, co próbowaliśmy wcześniej, za kilka lat. W każdym przypadku zaczął normalnie jeść, miał apetyt i siłę. Kurs jeszcze się nie skończył, ale jest nadzieja, aby zasadniczo zmienić sytuację.

Hepa-Merts przepisał mojemu wujowi, on pochnik, kroniki, z wiekiem ból stawał się coraz bardziej niepokojący. Nie tanie, ale to naprawdę pomaga! Dopiero na początku uzależnienie było długie, najczęściej mdłe, nawet przed wymiotami. Wtedy możesz zobaczyć, że był pijany, teraz liczymy na to.

z wiekiem czuł, że jego wizja zaczęła się ustawiać. Nie mogę nawet czytać okularów bez okularów. I liczba dioptrii zaczęła wzrastać. Lekarz okulista powiedział, że konieczne jest podtrzymanie ciała w kompleksie i przepisanie mi okulisty. To jednak i ZŁE, ale przeczytałem mu instrukcję i zdałem sobie sprawę, że zawiera on wiele użytecznych substancji do widzenia. Akceptuję to już drugi kurs. upadek wzroku zatrzymał się.

hepa-mertz jest skutecznym hepatoprotektorem. Jest przepisywany w przewlekłych chorobach wątroby, encefalopatii wątrobowej, poprawia metabolizm białek u pacjentów żyjących pozajelitowo. Nie należy stosować leku bez wizyty u lekarza, zwłaszcza w formie wstrzyknięć. Odzyskaj.

Mój wujek miał problemy z wątrobą przez długi czas, był polecany przez Gepa-Merza w saszetkach i był bardzo zadowolony z wyniku. Aminokwasy, które wchodzą w skład leków, wiążą główną toksynę z amoniakiem. Dzięki lekowi testy są prawie w porządku, a wujek czuje się całkiem dobrze.

Hepa-Merts jest przepisywany na choroby wątroby, ponieważ chroni i odbudowuje. Pewnego dnia do apteki przychodzi mężczyzna i prosi go o coś, żeby się nie upijał, a głowa nie choruje rano. Polecałem od kaca i zatrucia. Powiedziała, że ​​musisz pić przed i po wypiciu. Klient pomyślał, narzekał na koszt ceny, ale ostatecznie ją kupił. Kilka dni później znowu przychodzi do naszej apteki i mówi, że lek, który poleciłem, był bardzo pomocny. Był nawet zaskoczony, że będzie taki efekt. Po tym incydencie powiedział, że opowie wszystkim swoim znajomym o takim cudownym leku.

Moja przyjaciółka została wprowadzona do stomatologii wirusa zapalenia wątroby, była leczona przez długi czas.. Aby przywrócić wątrobę, jej lekarz przepisał zapalenie wątroby typu Merz Po otrzymaniu powiedziała, że ​​jest bardzo skuteczna, ale droga.

Opinie Gepa-Merz

Na naszej stronie można uzyskać informacje na temat leku, takiego jak Gepa-Merz, o jego właściwościach, wskazaniach i negatywnych konsekwencjach dla organizmu.
Aktywnym składnikiem preparatu jest asparaginian ornityny. To bardzo silny hepatoprotektor. Pomaga w opracowaniu insuliny i somatotropiny, usuwa toksyny z wątroby i nadmierną ilość amoniaku w osoczu.
Usunięcie leku z organizmu następuje w moczu.
Lek jest bardzo wysokiej jakości; kraj pochodzenia - Niemcy, Merz Pharma GmbH Co KGaA.

Czy lek jest zarejestrowany?: sprawdź ☜

Lek został dodany: 2009-12-30.
Aktualizacja instrukcji: 2016-06-05

Analogi i zamienniki

☠ Uwaga, proszę! Smoczki leków - jak wyhodować Rosjan lub czego nie możesz wydać!

Krótka instrukcja użycia, przeciwwskazania, skład

Wskazania (z czego pomaga?)
Wirusowe zapalenie wątroby, marskość wątroby, stłuszczenie, śpiączka wątrobowa, inne choroby wątroby, przybycie do organizmu krytycznie małej ilości białek, niewydolność nerek, przejadanie się, nadużywanie alkoholu.

Przeciwwskazania
Ciężka postać niewydolności nerek.
Nietolerancja substancji wchodzących do Gepa-Merz.

Metoda aplikacji (dawkowanie)
Granulki: rozpuść zawartość paczki w szklance wody, wypij dwa lub trzy razy dziennie (w zależności od celu) po jedzeniu.
Ampułki: dożylnie, zwykle podaje się 4 ampułki z ciężkim przebiegiem choroby - do 8 ampułek dziennie.

Instrukcje specjalne (ostrzeżenia)
Przed wstrzyknięciem dożylnym zawartości nie należy rozpuszczać więcej niż 6 ampułek w 0,5 l roztworu do infuzji.
Przed użyciem leku na pewno będziesz potrzebować konsultacji z lekarzem.
Dzieci i kobiety w ciąży powinny być używane z ostrożnością. Podczas karmienia piersią należy postępować zgodnie z zaleceniami.
Podczas terapii należy unikać zarządzania transportem.
Hepa-Merz można mieszać tylko z roztworami do infuzji. Nie zaleca się ingerowania w inne leki. Zwłaszcza nie należy ingerować w witaminę K i antybiotyki.
Przechowywać w temperaturze t = 22-26 ° C, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Urlop na receptę.

Efekty uboczne
Lek jest częściej tolerowany, ale występują alergie, wysypki skórne, bóle stawów, a czasami trawienie. W takich przypadkach wskazane jest wycofanie leku.

Przedawkowanie
Zaburzenia w przewodzie żołądkowo-jelitowym. W tym przypadku koniecznie leczenie objawów, płukanie żołądka, odbiór sorbentów.

Forma wydania
Skoncentruj się na roztwór, który ma być wstrzyknięty do krwiobiegu, w stężeniu 500 mg / ml, 10 ampułek po 10 ml w opakowaniu.
Granulki do sporządzania roztworu do picia o objętości 3 gramów, 30 paczek w opakowaniu.

Rekomendacje / recenzje lekarzy: mamy na naszej stronie dużą sekcję konsultacji, gdzie 21 razy pacjenci i lekarze omawiają lek Gepa-Merz - patrz

Opis leku Gepa-Mertz

Aby poprawić wątrobę, opracowano wiele różnych hepatoprotektorów. Jednym z nich jest Hepa-Merz. Lek jest szeroko znany dzięki reklamom i jest prezentowany pod hasłem "inteligentny lek na wątrobę".

Lek jest przepisywany w leczeniu różnych patologii wątroby typu ostrego, przewlekłego. Jest uwalniany na rynku farmaceutycznym w dwóch warunkach leczniczych - w postaci granulek i koncentratów, z których powstają roztwory.

Przygotowane płyny są używane do leczenia doustnego i są stosowane w terapii infuzyjnej.

Efekt terapeutyczny Hepa-Mertz wynika z dwóch aminokwasów znajdujących się w podstawowej kompozycji leku. Są to kwas asparaginowy i ornityny, które są zjednoczone pod wspólną nazwą L-asparaginianu L-ornityny.

Rozważ szczegółowe instrukcje dotyczące stosowania leków, w jakich przypadkach należy je przepisywać, a także, w jakich okolicznościach lek powinien być zakazany, główne zalecenia dotyczące leczenia i inne cechy tego leku.

Instrukcje użytkowania

Forma wydania i skład

Lek Hepa-Merz występuje w dwóch stanach leczniczych - w granulkach, z których wytwarza się roztwór do podawania doustnego, oraz w postaci koncentratu, z którego przygotowuje się roztwór do wlewu. Kolor granulek jest pomarańczowy i biały, a koncentrat ma jasnożółty kolor, ale wyraźną konsystencję.

Nazwa substancji

Ilość w 1 saszetce / 1 ampułce (mg)

Podstawowy skład peletek

Dodatkowe

Bezwodnik kwasu cytrynowego

Aromatyzacja żywności "Lemon"

Aromaty spożywcze "Orange"

Podstawowa kompozycja koncentratu

Dodatkowy koncentrat kompozycji

Woda do iniekcji

Granulki są zamykane w workach po 5 gramów, które są pakowane w kartonowe opakowania. W jednym pudełku może być 10 lub 30 worków. Koncentrat wlewa się do ampułek o pojemności 10 ml, które są również pakowane w kartonowe opakowania.

Działanie farmakologiczne

Efekt terapeutyczny leku osiągany jest poprzez dwa aminokwasy, które są częścią podstawowej struktury leku - asparaginianu i ornityny. Dzięki tym aktywnym składnikom lek jest w stanie neutralizować i niszczyć różne toksyczne substancje, redukuje wysokie stężenie amoniaku w organizmie, głównie w patologiach wątroby.

Poza tym, wykazuje pozytywny wpływ na produkcję insuliny i hormonów wzrostu, poprawiają przemianę białka w chorobach, które wymagają odżywiania pozajelitowego mogą hamować procesy osłabienie, niestrawność i ból, normalizuje większą wagę w chorobami, takimi jak stłuszczenie i stłuszczeniowe zapalenie wątroby.

Tak wygląda preparat w postaci koncentratu

Hepa-Merz ma szeroki zakres zastosowań:

  • utrzymuje zdolność do pracy wątroby;
  • poprawia przyswajanie białek, w tym specjalne odżywianie u profesjonalnych sportowców podczas okresu ćwiczeń;
  • przywraca wszystkie ważne funkcje wątroby, w tym po zatruciu grzybami, produktami alkoholowymi, zepsutymi lub toksycznymi produktami itp.;
  • terapia skutków przeciążenia wątroby, w szczególności po "Pijaństwo bankietowe" i tak dalej.

Wskazania do stosowania

Wskazania do stosowania granulek i koncentratu są nieco inne. Granulki są przepisywane w następujących przypadkach:

  • patologia wątroby, której towarzyszy zwiększona zawartość amoniaku, ostra i przewlekła;
  • encefalopatia wątrobowa;
  • tłuszczowa hepatoza;
  • stłuszczeniowe zapalenie wątroby.

Jeśli nie zostanie to zrobione, takie konsekwencje są możliwe w przypadku tłuszczowej hepatozy:

Koncentrat jest stosowany w leczeniu osób z poniższą listą chorób:

  • patologia ostrej i przewlekłej natury wątroby, której towarzyszy zwiększona zawartość amoniaku;
  • encefalopatia wątrobowa;
  • do żywienia pozajelitowego u osób z niedoborem białka, jako pokarm uzupełniający.

Dawkowanie i czas trwania leczenia

Oto kilka przybliżonych zaleceń dotyczących terapii w tabeli:

Formularz

Liczba

Częstotliwość przyjęć (raz dziennie)

Czas trwania przyjęcia (dni)

Zależy od stopnia nasilenia patologii

W każdym przypadku indywidualnie

W przypadku takiej choroby, jak encefalopatia wątrobowa, można wstrzykiwać do 8 ampułek dziennie.

Metoda aplikacji

Przed pobraniem pojedynczej paczki granulatu rozcieńczonego w 0,2 litra płynu i pobrać roztwór po jedzeniu. Koncentrat jest również wstępnie przygotowany. Aby to zrobić, pewna liczba ampułek jest mieszana z 0,5 litra roztworu do infuzji. W 0,5 litra takiego roztworu nie można rozcieńczyć więcej niż 6 ampułek.

Szybkość wlewu nie powinna przekraczać 5 gramów na godzinę.

Interakcje leków

Nic nie wiadomo o interakcji z innymi lekami.

Przeciwwskazania i skutki uboczne

Ograniczenia dotyczące przyjmowania leków w dowolnej postaci dawkowania są następujące:

  • niewydolność nerek (kreatynina większa niż 3 mg / 100 ml);
  • specjalna reakcja na skład leku;
  • okres karmienia;
  • wiek dzieci;
  • ciąża.

Efekty uboczne

W okresie otrzymywania granulek mogą wystąpić następujące niepożądane reakcje:

Stosowanie leku w okresie laktacji lub podczas ciąży jest zabronione.

  • odruch chory;
  • wymioty;
  • ból w jamie brzusznej;
  • nadmierne gazowanie;
  • biegunka;
  • ból w nogach i rękach;
  • objawy alergiczne.

Podczas używania koncentratu można zaobserwować:

  • alergia;
  • czasami mdłości i wymioty.

Przedawkowanie

Jako objawy przedawkowania leku zwiększa się nasilenie niepożądanych objawów. W tej sytuacji, pierwszą rzeczą do zrobienia jest umycie żołądka pacjenta i neutralizowanie aktywnego węgla. Ważne jest także prowadzenie terapii objawowej.

W ciąży

Okres ciąży i karmienia odnosi się do przeciwwskazań.

Warunki przechowywania

Lek należy przechowywać w ciemnym miejscu, z dala od dzieci, t powinno być poniżej 25 ° C Okres trwałości - 5 lat.

Koszt leku zależy od statusu leku, a także od apteki, regionu i kraju zakupu. Oto przybliżone ceny:

Preparat Gepa-Mertz

Koszt w Rosji (ruble)

Koszt na Ukrainie (UAH)

Koncentrat 10 szt.

Analogi

Hepa-Merz ma analogi strukturalne. Są to:

Recenzje

Opinie użytkowników na temat leku różnią się. Pozytywne recenzje opisują wysoki efekt terapeutyczny, szybkie działanie leków, złagodzenie ogólnego stanu, eliminację podstawowych objawów i normalizację morfologii krwi. Należy również zauważyć, że granulki dobrze nadają się do zapobiegania patologiom po podstawowym traktowaniu koncentratem lub po innym leczeniu.

Ze względu na wady leku większość użytkowników zauważa efekt uboczny nie opisany w instrukcji - ból głowy, który objawia się z wystarczająco silnym nasileniem, co powoduje, że pacjenci przestają go przyjmować. Niektórzy użytkownicy piszą, że lek nie działa nawet po kilku tygodniach przyjmowania peletek.

Encefalopatia wątrobowa, która jest wskazana przez wskazanie do stosowania leku, może rozwijać się w następujący sposób, jeśli pacjent jest zaniedbany w stosunku do niego:

Wniosek

Krótki kurs na temat korzystania z Hep-Merz:

  1. Hepa-Merz to lek stosowany do poprawy czynności wątroby i przywrócenia jej sprawności. Lek neutralizuje i niszczy toksyny zmniejsza ilość amoniaku w organizmie, zdolne do wytwarzania hormonu wzrostu i insuliny poprawiają metabolizm białek, normalizuje wagi, itp
  2. Struktura jest reprezentowana przez takie użyteczne aminokwasy, jak L-asparaginian L-ornityny. Produkowany jest w dwóch stanach medycznych w granulkach, które są rozcieńczane wodą i przyjmowane doustnie oraz w postaci koncentratu przeznaczonego do leczenia infuzyjnego.
  3. Przykładowe zalecenia dotyczące leczenia. Jedno opakowanie granulatu rozcieńcza się wodą i przyjmuje po posiłkach dwa lub trzy razy dziennie. Ampułki w ilości od jednego do czterech sztuk są również rozcieńczane, ale w roztworze infuzyjnym otrzymują zakraplacz raz dziennie. W przypadku encefalopatii wątrobowej można podawać do 8 ampułek dziennie. Maksymalna szybkość infuzji wynosi pięć gramów na godzinę, a nie więcej.
  4. Leku nie mogą przyjmować dzieci, kobiety w ciąży i karmiące piersią, a także osoby z niewydolnością nerek, których poziom kreatyniny przekracza 3 mg na 100 ml.
  5. Podczas okresu leczenia mogą pojawić się niepożądane reakcje. Więc od granulki mogą wystąpić nudności, wymioty, bóle brzucha, wzdęcia, biegunka, ból w ramionach i nogach, alergii, aw przygotowaniu roztworu koncentratu alergii, czasami nudności i odruchy wymiotne. W przypadku przedawkowania wszystkie z powyższych objawów mogą się nasilić. W takiej sytuacji ważne jest, aby płukać żołądek, brać aktywowany węgiel drzewny i eliminować istniejące objawy za pomocą leków.
  6. Przechowywać lek w ciemnym miejscu niedostępnym dla dzieci, w temperaturze poniżej 25 ° C Okres trwałości - 5 lat.
  7. Koszt leku w różnych formach medycznych w Rosji różni się w granicach 650-3100 rubli, na Ukrainie UAH 700-3200.
  8. Strukturalne analogi to heptoksyl, larnamina, ornilatex, ornitsetil i inne.
  9. Opinie pacjentów na temat terapeutycznej skuteczności leku są pozytywne, wskazują na szybką poprawę stanu, szczególnie w przypadku uzyskania roztworu koncentratu, złagodzenia ogólnego stanu, eliminacji objawów bólowych i dyskomfortu, normalizacji wartości krwi, itp. Jednak wady obejmują taki nie opisany w instrukcji efekt uboczny jak ból głowy o wyraźnej intensywności, który przejawiał się u wielu leczonych pacjentów. Niektórzy pacjenci nie zauważyli poprawy nawet po kilku tygodniach leczenia.

Gepa Mertz

Hepa-Merz jest lekiem o właściwościach hepatoprotekcyjnych i detoksykujących, który obejmuje aminokwasy: ornitynę i asparaginian. Te aminokwasy pomagają przekształcać amoniak w glutaminę i mocznik.

Ornityna jest katalizatorem enzymów i podstawą syntezy mocznika. Ponadto Gepa-Merz jest w stanie aktywować cykl ornitynowy tego samego tworzenia mocznika, co również wpływa na obniżenie poziomu amoniaku. Lek również optymalizuje metabolizm białek i bierze udział w produkcji insuliny i STH.

W tym artykule zastanowimy się, dlaczego lekarze wyznaczają Gepa-Merz, w tym instrukcje użytkowania, analogi i ceny tego leku w aptekach. PRAWDZIWE UWAGI osób, które już skorzystały z Hepa-Merz można przeczytać w komentarzach.

Skład i forma wydania

Koncentrat wytwarza się w ampułkach z ciemnego szkła o nominalnej objętości 10 ml. Jedno opakowanie kartonowe zawiera 10 ampułek. Granulat (mieszanina granulek Hepa-Mertz w kolorach białym i pomarańczowym) do przygotowania roztworu jest pakowany w saszetki po 5 g każda. Jeden karton zawiera 30 saszetek.

  • Jedna saszetka zawiera mieszaninę 5 g granulatu do sporządzania roztworów Hepa-Merz, który jest zawarty w kompozycji, 3 g asparaginian ornityny (składnik aktywny leku), a także następujące substancje pomocnicze: E110 (pomarańczowy żółtego barwnika), pomarańczowy i aromat cytrynowy, cyklaminian sód, lewuloza, sacharyna i poliwinylopirolidon.
  • W koncentracie z pojedynczą ampułką do przygotowania roztworu Hepa-Mertza znajduje się 5 g aspartatu ornityny, a także do 10 ml. woda do wstrzykiwań (połączenie pomocnicze).

Grupa kliniczno-farmakologiczna: lek do hipoamonii. Ma hepatoprotekcyjny wpływ farmakologiczny na organizm ludzki.

Wskazania do stosowania Hepa-Mertz

W przygotowaniu Hepa-Merz pewne wskazania: ostre i przewlekłe choroby wątroby wraz hiperamonemii (zapalenie wątroby, marskość wątroby, tłuszczowe, toksyczne uszkodzenie wątroby); encefalopatia wątrobowa (ukryta i wyraźna), szczególnie jako część kompleksowej terapii zaburzeń świadomości (prekomoza) lub śpiączki; naruszenie detoksykacji wątroby (z przejadaniem się i piciem alkoholu).

Działanie farmakologiczne

Ma właściwości detoksykacyjne i hepatoprotekcyjne. Preparat Hepa-Merz zawiera dwa asparaginian aminokwasu (L-asparaginian) i ornitynę (L-ornityny), która zachodzi za pośrednictwem konwersji amoniaku, mocznika i glutaminy.

Ornityna działa jako katalizator dla enzymów syntetazy karbamoilofosforanowej i transferazy transferazy ornityny, a także jest podstawą syntezy mocznika. Ponadto Hepa-Merz aktywuje ornitynowy cykl tworzenia mocznika, co również przyczynia się do obniżenia poziomu amoniaku.

Instrukcje użytkowania

W zależności od formy wydania Gepa-Merz instrukcje użytkowania będą się różnić.

  • Granulki Gepa-Merz pobierają do wewnątrz 1-2 pakiety granulek rozpuszczonych w 200 ml płynu, 3 razy / dobę, po posiłku.
  • Wstrzyknięto do 40 ml (4 am.) / Dzień, rozpuszczając zawartość ampułek w 500 ml roztworu do infuzji. W encefalopatii wątrobowej (w zależności od stopnia nasilenia choroby), wstrzyknięciu IV do 80 ml (8 amp.) / Dobę. Maksymalna szybkość infuzji wynosi 5 g / h.

Czas trwania leczenia jest ustalany przez lekarza indywidualnie dla każdego pacjenta. Ten parametr zależy od rodzaju choroby, jej nasilenia i stanu pacjenta jako całości. W przypadkach ciężkiej niewydolności wątroby wymagana jest ścisła kontrola stanu pacjenta oraz, w razie konieczności, korekta szybkości podawania leku. Jest to konieczne, aby zapobiec pojawieniu się nudności i wymiotów.

Znaleziono przysięgłe paznokcie Fungusa! Paznokcie zostaną wyczyszczone w ciągu 3 dni! Weź to.

Jak szybko normalizować ciśnienie tętnicze po 40 latach? Przepis jest prosty, zapisz.

Masz dość hemoroidów? Jest wyjście! Można go wyleczyć w domu w ciągu kilku dni, jest to konieczne.

Obecność robaków mówi ZAPACH z ust! Raz dziennie pij wodę kroplą.

Przeciwwskazania

Hepa-Merz koncentruje się w niektórych opiniach na temat Hepa-Mertz, należy zauważyć, że leku nie należy przyjmować z nietolerancją substancji czynnej lub innych składników leku. Ponadto, nie zaleca się stosowania leku Hepa-Merz w końcowej fazie niewydolności nerek.

Efekty uboczne

Sądząc po opiniach o Hepa-Merz o pozytywnym charakterze, stosowanie leku rzadko wywołuje rozwój skutków ubocznych. Czasami jednak mogą wystąpić nudności i wymioty, a także reakcje alergiczne.

Analogi Gepa-Mertza

Synonimem Hepa-Merz na substancji czynnej jest Ornilatex, a analogami środka są następujące leki:

  • Tiotriazolin;
  • Sylibinina;
  • Hepatosan;
  • Glutargin;
  • Orotan potasu;
  • Metionina;
  • Rosilimarine;
  • Silimarina Sediko;
  • Fosfogliv;
  • Remaxol;
  • Laennec.

Uwaga: stosowanie analogów należy uzgodnić z lekarzem prowadzącym.

Średnia cena granulatu HEPA-MERC wynosi 10 sztuk w aptekach (Moskwa) 830 rubli. Hepa-Merz koncentrat do wlewów 5g / ml 10ml 10szt. Kosztuje 3000 rubli.

Warunki urlopu od aptek

Lek jest uwalniany na receptę.

Gepa Merz: 3 komentarze

Dobry importowany lek. Jakoś nie ufam krajowym hepatoprotektorom, po tym jak miałem wątrobę dla jednego, po prostu założyłem ją w toalecie. A wraz z gepamertsem wszystkie dobrze się rozwijają, a na ultradźwiękach obserwuje się regresję dystrofii wątroby. Cena... jest tak, w tym leku jedynym i dużym minusie, trzeba pracować nad lekami.

Mój tata jest na intensywnej terapii. W 2009 roku zdiagnozowano marskość wątroby w stadium 4 przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby. Wodobrzusze, nakłucia, krwawienie. Potem zaczął encefalopatię. Potem lekarz napisał do niego Gepamertza w saszetkach. Przyjął to jako kurs. Miesiąc, a następnie przerwy i ponownie miesiąc pili. Rok nie powtórzył się, ostatnio miał krwawienie. Udało mu się to zatrzymać. Minął miesiąc iz powodu niskiego białka, wodobrzusze zaczęły encefalopatię. Potem papież pogrążył się w śpiączce. Nalegaliśmy, żeby lekarze robili GepaMerz. Najpierw otrzymał 4 ampułki. Ponieważ ciężki zaczął robić 8 ampułek...
Tata zaczął odzyskiwać przytomność. Otworzył oczy. Próbuje coś powiedzieć. To tylko cud. Oto jak można posiekać 8 ampułek, nie wiemy. Nie mamy nawet takiego narkotyku w mieście. Zamawiamy w innych miastach. Cóż, zrobił cud. Dziękuję GepaMerz. W nic już nie wierzyliśmy.

Te granulki biorę 2 razy dziennie przez tydzień. Ale coś jeszcze nie zauważyło postępu na lepsze w moim zdrowiu. Może zostałem źle powołany i powinienem pić je trzy razy dziennie?


Pokrewne Artykuły Hepatitis