Recenzje Erbisol

Share Tweet Pin it

Ekaterina Ruchkina 01 marca 2012

Opis i instrukcje dla Erbisol

Erbisol jest środkiem immunostymulującym i chroniącym wątrobę, stosowanym w różnych, w tym ciężkich układowych chorobach. Podstawą leku są niehormonalne substancje, które są izolowane z tkanek zarodków zwierzęcych. Te składniki leku wzmacniają obronę immunologiczną organizmu, przyspieszają niszczenie obcych czynników i uszkadzają komórki. Antybiotyki, w połączeniu z Erbisolem, są bardziej aktywne. Ponadto lek ten przyspiesza procesy gojenia ran, wrzodów - zewnętrznych i wewnętrznych. Ważne jest, aby Erbisol działał na niezrównoważony układ odpornościowy pacjentów z rakiem - w tym przypadku nie ma stymulacji (która jest niebezpieczna), ale korekta, która pozwala na lepsze przeniesienie ciężkiego leczenia. Wpływ tego leku na zdrowie człowieka jest wielorakie, co prowadzi do stosowania tego leku w różnych warunkach.

Używany Erbisol z:

- w gastroenterologii w -

  • Uszkodzenia wątroby i błony śluzowej przewodu pokarmowego - zapalenie wątroby, marskość wątroby, zapalenie żołądka i jelit, zapalenie okrężnicy itp.;
  • Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy;
  • Cukrzyca;

- w alergii na -

  • Różne dolegliwości, w tym atopowe zapalenie skóry, astma i tym podobne;

- w toksykologii w -

  • Zatrucie, konsekwencje uszkodzenia popromiennego;

- onkologia, chirurgia, traumatologia, stomatologia,

  • Stany, które wymagają korekty układu odpornościowego, wczesnego gojenia, przywrócenia normalnego metabolizmu, i tak dalej;

- w gerontologii w -

  • Konieczność utrzymania i normalizacji stanu pacjenta w podeszłym wieku.

Forma uwolnienia Erbisola jest rozwiązaniem w ampułkach. Wprowadzić to narzędzie oraz domięśniowo i dożylnie - sposób podawania, dawkę, czas trwania leczenia wyznacza lekarz, w zależności od stanu pacjenta. Administracja Erbisola zawiera pewne informacje na temat standardów jej stosowania w przypadku różnych dolegliwości - ale jest to materiał przeznaczony wyłącznie do zapoznania się.

Przeciwwskazane Erbisol z:

Skutki uboczne i przedawkowanie Erbisol

W pierwszych dniach stosowania tego środka można zaostrzyć procesy zapalne w ciele pacjenta - jest to jednak oznaka skuteczności leku Erbisol. Badania kliniczne nie wykazały reakcji alergicznych na ten lek.

Jeśli pacjent otrzyma nadmierną dawkę leku Erbisol, może odczuje podekscytowanie - ten stan będzie krótki i nie będzie wymagał leczenia.

Recenzje o Erbisol

Lek ten jest stosowany w terapii różnych chorób, dlatego opinie na temat Erbisol można znaleźć na różnych zasobach poświęconych problemom zdrowotnym. Na przykład na forum pacjentów z łuszczycą:

  • Otrzymałem kurs terapii podtrzymującej: witamin, kwarcu i naprawy wątroby u Essencial i Erbisol. Mogę powiedzieć, że wyniki były imponujące - tablice zaczęły opadać. Nawet bardzo "stały" - na głowie. Powtarzam te procedury okresowo.
  • Otrzymałem Erbisol przez długi czas w związku z zaburzeniami endokrynologicznymi (tarczycy). W tym momencie cofnęła się również moja łuszczyca. Chociaż na pewno trudno powiedzieć - nadal otrzymywałem hormony, a następnie zajść w ciążę, co zawsze prowadzi do remisji psory.
  • Mój lekarz twierdzi, że Erbisol nie leczy, ale stabilizuje organizm, co z kolei hamuje łuszczycę.

Ale końcówka pacjenta z wrzodziejącym zapaleniem jelita grubego, która otrzymała kompleksową terapię, w której, między innymi, zastosowano Erbisol:

  • Oczywiście, nie wyzdrowiałem, ale ogólny stan zdecydowanie się poprawia. Operacja została dotychczas porzucona.

Musisz jednak uważnie przyjrzeć się tym recenzjom: każdy z nich mówi o złożonym leczeniu. Dlatego nie można przypisywać ulepszeń tylko Erbisolowi. Wielu lekarzy jest przekonanych, że skuteczność tego leku nie jest tak wysoka. W Internecie jest wiele pochwalnych artykułów o Erbisol. Ale takie informacje powinny być traktowane jeszcze bardziej krytycznie. Niezależnie od tego, jak dobre są opisy Erbisola, nie używaj tego leku samodzielnie. Taka możliwość musi być koniecznie omówiona z lekarzem prowadzącym.

Erbisol

Zalecane wiadomości

Utwórz konto lub zaloguj się, aby zostawić komentarz

Komentarze mogą pozostawiać tylko zarejestrowani użytkownicy

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto w naszej społeczności. To proste!

Zaloguj się

Masz konto? Zaloguj się teraz.

Ostatnio przeglądane 0 użytkowników

Żaden zarejestrowany użytkownik nie przegląda tej strony.

  • Cała aktywność
  • Strona główna
  • Stwardnienie rozsiane
  • Stwardnienie rozsiane
  • Erbisol

Ogólnorosyjska Publiczna Organizacja Osób Niepełnosprawnych ze Stwardnieniem Rozsianym (LLCIBRS) Obsługiwana przez społeczność Invision

Reakcje uboczne Erbisola i recenzje negatywne.

Witam wszystkich, moja droga, która wzięła Erbisola i po nim pojawiły się pobochki lub stan znacznie się pogorszył. Nadal uważam, że to przypadek, ale im więcej czasu mija, tym bardziej zdaję sobie sprawę, że to pogorszenie tej lekarstva.Esche a kilka dni temu nie było lekarza, który był bardzo zaskoczony, dlaczego został mianowany mówiąc to lek jest bardzo źle tolerowane.Skolko będą żyć wiele będzie zaskoczony przez ten do lekarzy, którzy, niektórzy mianują lub nominują i inni z tego lub w szoku. To zrobić lub zrobić teraz. Gdy ci pobachki odpychają i pozbywają się ich. Kto ma takie doświadczenie? Będę wdzięczny za radę lub moją historię.

Wysłany w dniu 23 grudnia 2017, 12:43

12 komentarzy

Rainbow 23 grudnia 2017, 12:59

Właśnie skończyłem kurs.
Czego od niego oczekujesz?

Rainbow 23 grudnia 2017, 13:21

Na ciebie prawdopodobnie indywidualna nietolerancja

freedom77, 23 grudnia 2017, 13:37

tak nie tylko dla mnie. Ogólnie rzecz biorąc, lek 50 do 50 sądząc po recenzjach, które można znaleźć, ale jest bardzo mało, aby zrozumieć kierowcę. Mój lekarz powiedział mi, że to była wielka głupota, aby go dźgnąć, podczas gdy inny lekarz z instytutu powiedział, że było to konieczne (

freedom77 23 grudnia 2017, 13:38

Miałem problemy z kręgosłupem, mięśniami i wątrobą, a teraz pomnożyłem je 2 razy, chcę powtórzyć testy ponownie, aby zobaczyć, co stało się z wątrobą, może wyniki są tam godne ubolewania.

Alisha 23 grudnia 2017, 17:15

Nie powiem, że było tam tyle pobocheków, ale po pierwszych zastrzykach błąkałem się, że jestem pijany.

freedom77 23 grudnia 2017, 17:31

Jestem teraz takim wędrowcem (

freedom77 23 grudnia 2017, 18:45

Znalazłem te same recenzje, co ja. Pogorszenie stawało mu na nogi. Słabość i odmowa nóg z mojej świadomości.
Do tej pory bardzo żałuję, że poddałem się perswazji i zacząłem być traktowany w ten sposób, ponieważ po tym leczeniu mogłem chodzić z laską tuż obok domu. I to jest dobry dzień. Wezwę pod nadzorem Unic, wynik, silny zaostrzenie, po nim, i nie mógł odzyskać. Ostro zmieniła swoje życie z chodzenia w krzewach. (((((((((((((

Erbisol

Znajdź aptekę i kup Erbisol

Instrukcja Erbisol
Wybierz formularz zwolnienia

Instrukcja ERBISOL
Roztwór do wstrzykiwań

Roztwór do wstrzykiwań przezroczysty lub lekko opalizujący, bezbarwny lub jasnożółty.

1 ml - ampułki (10) - paczki z tektury.
2 ml - ampułki (10) - paczki z tektury.

Immunomodulujące preparat farmakologiczną aktywność, która jest określana przez zawartość o niskiej masie cząsteczkowej, biologicznie aktywnych peptydów (a także glikopeptydy, nukleotydy i aminokwasy) ewolucyjnie tworzą układ sterowania naturalny system zapłonu odpowiada za wyszukiwania i wyeliminowanie zmian patologicznych. Erbisol aktywuje układ odpornościowy i przyspiesza odbudowę uszkodzonych i zniszczonych nieprawidłowych komórek i tkanek. Głównym efektem lek immunomodulujący na poziomie jednostki makrofagów odpowiedzialnego za naprawę komórek i odzyskiwanie aktywności funkcjonalnej narządów i tkanek uszkodzonych, jak i na poziomie komórek N- i zabójcy T odpowiedzialne za zniszczenie uszkodzonych komórek, które nie są zdolne do regeneracji, lub nieprawidłowych komórek (zmutowana złośliwe, komórki niosące wirusy) i tkanki. Jednocześnie Erbisol ma immunokorektiruyuschim działań oraz w zaburzeniach stanu immunologicznego promuje swoją normalizację poprzez aktywację limfocytów T, komórek Th1 pomocniczych i T-zabójcy i hamując aktywność limfocytów pomocniczych Th2 i limfocytów B, ważne jest, aby przywrócić równowagę między odporności komórkowej i humoralnej choroby onkologiczne i zahamowanie procesów autoimmunologicznych i alergicznych. W zależności od statusu immunologicznego preparatu drobnoustrojów poprawia aktywność i inne czynniki, humoralnej i komórkowej odporności: indukuje syntezę a-, P- i y-interferony, czynnik martwicy nowotworu. Erbisol nasila działanie antybiotyków, egzogennych interferonów i jednocześnie zmniejsza ich toksyczne działanie uboczne.

Erbisol skuteczny w leczeniu ostrego i przewlekłego zapalenia wątroby o różnej etiologii, w tym toksycznego, medikamentozye i wirusowego zapalenia wątroby, w którym lek uruchamia proces regeneracji wątroby. Wirusowe zapalenie wątroby Erbisol ponadto aktywuje limfocyty T zabójcy odpowiedzialne za zniszczenie komórek, wirusów i indukuje syntezę a-, β- i y-interferonami, zwiększając swój poziom zawartości krwi 4-6 razy w celu przyspieszenia wyeliminowania wirus. W tym samym czasie, zwiększając proces regeneracji wątroby, lek zdrowej podstawienie martwych hepatocytów, co pozwala na przeprowadzenie Erbisol leki, które zmniejszają nasilenie choroby zakaźne. Lek ma właściwości przeciwzapalne, ale leczenie przewlekłych procesów zapalnych może przejść przez fazę zaostrzenia przez 2-5 dni. Erbisol ułatwia normalizację funkcji hepatocytów, wykazuje wyraźne działanie przeciwutleniające i membrana stabilizujące na poziomie błony komórkowej, zapobiegając dystrofię rozwój, cytolizy i cholestaza i uszkodzenie wątroby z miażdżycą, przyczynia się do normalizacji poziomu transaminaz i bilirubiny. Prowadzi to do szybszego zaniku zespołów asthenovegetative, dyspeptycznych i bólowych. Aktywując funkcje wątroby, lek przyspiesza usuwanie z organizmu obcych czynników toksycznych i szkodliwych produktów jego życiowej aktywności.

Nie badano farmakokinetyki preparatu Erbisol.

- Wirusowe zapalenie wątroby o różnej etiologii (w tym wirusowe, a także medyczne, spowodowane przez stosowanie antybiotyków, interferonów, chemioterapii i innych silnych leków).

Podczas ciąży i laktacji produkt Erbisol można stosować wyłącznie pod nadzorem lekarza.

Erbisol podaje się w / m lub IV. Dorośli podaje się w początkowej dawce 4,2 ml / dzień (zalecany lek podawany wieczorem 20-22 godzin) w ciągu pierwszych 5 dni, a następnie 2 ml 2 razy / dzień przez kolejne 10 dni (rano i wieczorem 6-8 godzin w 20-22 h), następnie 2 ml 1 raz dziennie (wieczorem 20-22 h) przez 5 dni (w ramach terapii skojarzonej).

W niektóre przypadki w ciągu pierwszych 2-5 dni od przyjęcia możliwe jest zaostrzenie przewlekłych procesów zapalnych.

Podczas badań klinicznych, a także podczas stosowania leku w praktyce klinicznej, nie odnotowano reakcji alergicznych, ale ryzyko ich wystąpienia nie zostało całkowicie wykluczone.

Objawy: możliwe jest krótkotrwałe zwiększenie pobudliwości, które nie wymaga specyficznej terapii.

Erbisol nasila działanie środków przeciwbakteryjnych i interferonów.

Aby skutecznie realizują działanie skierowane immunomodulujące lek nie powinien być używany razem z etanolem (neutralizuje działanie naprawcze makrofagi) z immunomodulatorami, które mogą stymulować humoralną, który zapobiega działaniu T zabójców.

Erbisol zwiększa wrażliwość receptorów, więc w połączeniu z lekami hormonalnymi lub biostymulatorami powinien monitorować ich dawkę, zmniejszając w razie potrzeby.

Jednoczesne stosowanie pęcherzyka żółciowego leku powinno być połączone z terapią normalizuje dróg żółciowych.

Wraz ze wzrostem ciśnienia krwi, jak również podczas zaostrzenia współistniejących chorób, lek należy podawać ostrożnie, zmniejszając dawkę (2 ml 1 raz / dobę wieczorem lub 2 ml co 2 dni).

Lek należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci w temperaturze od 4 ° do 12 ° C. Okres trwałości - 5 lat. Podczas przechowywania może wystąpić opalescencja.

Lek jest uwalniany na receptę.

Informacje są dostarczane przez przewodnik lekarstw "Vidal".
Ostatnia aktualizacja opisu 09/28/2011

Instrukcja ERBISOL
Roztwór do wstrzykiwań

r-r d / zastrzyki 1 lub 2 ml: amp. 10 szt.

Roztwór do wstrzykiwań przezroczysty lub lekko opalizujący, bezbarwny lub jasnożółty.

1 ml - ampułki (10) - paczki z tektury.
2 ml - ampułki (10) - paczki z tektury.

Informacje są dostarczane przez przewodnik lekarstw "Vidal".
Ostatnia aktualizacja opisu 09/28/2011

Forum Stwardnienia Rozsianego

Pytania dotyczące stwardnienia rozsianego

  • Indeks forum
  • Zmień rozmiar czcionki
  • Wersja do druku
  • Formularz rejestracyjny
  • Zaloguj się
  • Najczęściej zadawane pytania

Erbisol Extra lub Immunnovenin.

Erbisol Extra lub Immunnovenin.

rymene55 »11 stycznia 2010, 18:11

Re: Erbisol Extra lub Immunnovenin.

Antón Pirulero »11 stycznia 2010, 22:12

Re: Erbisol Extra lub Immunnovenin.

rymene55 »12 stycznia 2010, 17:40

Re: Erbisol Extra lub Immunnovenin.

kurary »12 stycznia 2010, 19:24

Re: Erbisol Extra lub Immunnovenin.

Ilves »12 stycznia 2010, 21:15

Re: Erbisol Extra lub Immunnovenin.

Antón Pirulero »13 stycznia 2010, 12:26

Re: Erbisol Extra lub Immunnovenin.

rymene55 »15 stycznia 2010, 19:23

Erbisol

Instrukcja użytkowania:

Erbisol jest środkiem immunomodulującym.

Właściwości farmakologiczne

Zgodnie z instrukcją Erbisol zawiera biologicznie aktywne peptydy o niskiej masie cząsteczkowej. Są w stanie aktywować naturalne systemy kontroli organizmu odpowiedzialne za eliminowanie pojawiających się zmian patologicznych.

Erbisol wpływa na układ odpornościowy, aktywując jego działanie immunomodulujące. Działanie immunomodulacyjne jest realizowane przez makrofagi, które są odpowiedzialne za odbudowę uszkodzonych komórek i zniszczenie tych, które nie podlegają regeneracji. Makrofagi różnych gatunków przywracają równowagę między odpornością komórkową i humoralną w procesach nowotworowych, autoimmunologicznych i alergicznych. Badania wykazały zmniejszenie częstotliwości niezbędnych kursów radiowych i chemioterapii podczas stosowania Erbisolu u pacjentów z chorobą nowotworową.

Dodatkowe działania preparatu Erbisol obejmują zwiększone działanie antybiotyków, interferonów wprowadzanych do organizmu, podczas gdy lek zmniejsza ich skutki uboczne.

Lek przyspiesza gojenie się nadżerek i owrzodzeń na błonach śluzowych przewodu pokarmowego, zwiększa zdolność regeneracyjną tkanek, co również przyczynia się do gojenia się ran, urazów, złamań. Pozytywne opinie na temat Erbisol pochodzą od dentystów, którzy stosują go w leczeniu paradentozy i paradontozy.

Lek ten aktywuje procesy regeneracji w wątrobie z jej wirusowymi, toksycznymi lub medycznymi zmianami. W wyniku jego użycia martwe komórki wątroby zostają zastąpione nowymi. Przeciwutleniające i stabilizujące błonę działanie Erbisol normalizacji hepatocytów, że w odniesieniu do organizmu pojawia zanik bólu i astenovegetativnogo objawy niestrawności.

Kiedy Erbisol jest stosowany w złożonym leczeniu cukrzycy, zmniejsza agresywność autoimmunologiczną, a aktywacja makrofagów stymuluje odbudowę uszkodzonych komórek beta trzustki. Ponadto, lek korzystnie wpływa na powstałe powikłania cukrzycy w postaci neuropatii, angiopatii, zaburzeń troficznych. Jego stosowanie często prowadzi do zmniejszenia dawki insuliny i do długotrwałej remisji choroby. Pozytywny wpływ na metabolizm i poprawę kurczliwości serca poprawia jakość życia pacjentów z cukrzycą.

Jako adaptogen, lek jest w stanie wzmocnić ochronne właściwości ciała. Jest on włączony do schematów leczenia skutków zanieczyszczenia środowiska i uszkodzeń spowodowanych promieniowaniem. Działanie immunomodulujące preparatu Erbisol na recenzje zaczyna pojawiać się w dniach 5-7, osiągając maksymalnie 21 dni i pozostając na tym samym poziomie przez okres do 10 dni. Hepatoprotekcyjne działanie objawia się poprzez 2-3 iniekcje.

Forma wydania

Erbisol uwalniany jest w roztworze, w ampułkach 1 i 2 ml.

Wskazania do stosowania Erbisol

W gastroenterologii Preparat stosuje się do leczenia zapalenia wątroby i różne zmiany niezapalne - wątroby, stłuszczenia hepatopatii, marskość wątroby, wrzody żołądka i dwunastnicy, wrzodziejące 12 zapalenie jelita grubego.

Zgodnie z instrukcją Erbisol występuje również w przypadku uszkodzeń radioaktywnych i ekopatologii.

Lek ten stosuje się w przypadku cukrzycy, niespecyficzne uszkodzenia płuc, autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, angiopatii, alergicznych i autoimmunologicznych, uszkodzenia ozębnej, zapalenia przyzębia. Pozytywne opinie na temat Erbisola uzyskano od specjalistów w dziedzinie gerontologii. W chirurgii i traumatologii przygotowaniu jest stosowany w leczeniu urazów, złamań, ran, owrzodzeń troficznych, odleżyn.

W onkologii Erbisol jako akompaniament służy do chemioterapii, radioterapii, zapobiegania przerzutom podczas zabiegów chirurgicznych, jako środek pobudzający do ochrony przeciwnowotworowej.

Przeciwwskazania

Erbisol nie jest stosowany w odniesieniu do indywidualnej nietolerancji i u dzieci.

Instrukcja użytkowania Erbisol

Lek podaje się następującymi drogami pozajelitowymi - dożylnie, dotętniczo lub domięśniowo. Dla dorosłych dawka wynosi od 2 do 4 ml leku codziennie, kurs trwa 20 dni. Gdy lek podaje się 1 raz dziennie, wskazane jest zrobienie tego przed snem, 3 godziny po jedzeniu. W przypadku, gdy wymagane są dwie iniekcje, jedna z nich będzie optymalna w godzinach 6-8 rano, 1-1,5 godziny przed posiłkiem.

Procesy alergiczne i autoimmunologiczne, hepatopatie wymagają podawania 2 ml Erbisolu dziennie. W przypadku paradontozy i przyzębia pierwsze 10 dni to 4 ml, a pozostałe 10 dni - 2 ml.

Się leczeniu cukrzycy, autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, wrzodu trawiennego, wrzodziejącego zapalenia okrężnicy, uszkodzenia, złamania, marskość wątroby, zespół asteniczny dzienna dawka to 20 ml do 4 kolejnych dni.

W przypadku patologii onkologicznej towarzyszącej terapii falami radiowymi, Erbisol jest przepisywany 2 ml rano i wieczorem przez 20 kolejnych dni. Podczas chemioterapii dawka wynosi 2 ml wieczorem przez 12-25 dni.

Skutki uboczne Erbisol

Erbisol jest dobrze tolerowany. Czasami w pierwszych dniach przyjęcia może powodować zaostrzenie przewlekłego stanu zapalnego, co interpretowane jest jako część procesu gojenia. Nie można wykluczyć ryzyka reakcji alergicznych.

Informacje na temat preparatu są uogólnione, mają charakter informacyjny i nie zastępują oficjalnych instrukcji. Samo leczenie jest niebezpieczne dla zdrowia!

Erbisol

Instrukcja użytkowania:

Nazwa łacińska: Erbisolum

Składnik aktywny: Nisko cząsteczkowe związki organiczne, które pochodzą z tkanki embrionalnej zwierzęcia

Producent: Erbis (Ukraina)

Opis prądu: 24.11.17

Erbisol jest immunomodulatorem, który wpływa na układ trawienny i metabolizm.

Substancja czynna

Małocząsteczkowe związki organiczne, które pochodzą z embrionalnej tkanki zwierząt.

Forma wydania i skład

Problem w postaci roztworu do wstrzykiwań, który stosuje się w ampułkach 1 i 2 ml. W kartonowych opakowaniach po 10 ampułek.

Wskazania do stosowania

Erbisol jest przepisywany w następujących przypadkach:

  • Gastroenterology: zapalenie wątroby różnego pochodzenia, hepatosis, hepatopatii, marskość wątroby, zapalenie wrzodu, wrzodziejące zmiany 12 dwunastnicy i żołądka, wrzodziejące zapalenie jelita grubego.
  • Endokrynologia: autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, cukrzyca.
  • Terapia: angiopatia, dystrofia narządu metabolicznego, przewlekłe zapalenie oskrzeli, zapalenie płuc.
  • Stomatologia: choroba przyzębia, zapalenie ozębnej.
  • Gerontologia: niewydolność czynnościowa układu sercowo-naczyniowego, odpornościowego i nerwowego, a także wątroby, spowodowana zaburzeniami związanymi z wiekiem, zespołem astenicznym, impotencją.
  • Traumatologia i chirurgia: angiopatie cukrzycowe, owrzodzenia troficzne różnego pochodzenia, odleżyny, rany ropne, pooperacyjne i pourazowe, złamania.
  • Alergologia: choroby autoimmunologiczne i alergiczne (atopowe zapalenie nosa i spojówek, atopowe zapalenie skóry, astma oskrzelowa).
  • Onkologia: przyspieszenie gojenia się ran i zapobieganie przerzutom, aktywacja ochrony przeciwnowotworowej organizmu, jako reparant i immunoprotektor zapalenia wątroby.

Lek jest przewidziany do uruchamiania odtruwające funkcji wątroby poprawy i ochronne funkcji kompensacyjnych organizmu (zintegrowanego leczenia pacjentów cierpiących na skutek zanieczyszczeń środowiskowych i narażenia na promieniowanie), normalizowanie ukrwienie i napięcie naczyń, poprawa mikrokrążenia i poprawę aktywności fizycznej.

Przeciwwskazania

Erbisol jest przeciwwskazany w przypadku indywidualnej nietolerancji leku.

Instrukcja użytkowania Erbisol (metoda i dawkowanie)

Lek stosuje się dożylnie, dotętniczo i domięśniowo.

Początkowa dawka dla dorosłych zawiera 2-4 ml dziennie. Dawka kursu wynosi 40-80 ml. Zaleca się wstrzyknięcie wieczorem, przed pójściem spać, 20-22 h, 2-3 godziny po jedzeniu.

Średnio kurs trwa około 20 dni. Jeśli to konieczne, podwójny zastrzyk jest dodatkowo przepisywany iniekcji w 6-8 h przez 1-2 godziny przed posiłkami.

Zalecane dawki są następujące.

W przypadku hepatopatii, zaostrzenia procesów zapalnych, chorób autoimmunologicznych, alergicznych: 2 ml raz dziennie przez 20 dni.

Z ranami, paradontozą i chorobą przyzębia: w ciągu pierwszych 10 dni zażywaj 4 ml, kolejne 10 dni - 2 ml. W uogólnionym zapaleniu przyzębia dodatkowe aplikacje Erbisola i elektroforeza z katody do dziąseł są dodatkowo zalecane.

Do leczenia COPD i astmy niewydolności oddechowej stopnia: w ciągu pierwszych 3 dni podawano 2 ml / m razy w ciągu jednego dnia w temperaturze 20-22 godzin po 5 dniach od przy 2 ml, 2 razy dziennie w 17 i 20 ° C. 22 h, następnie 7 dni wstrzykuje się 2 ml raz dziennie w 20-22 h. Zastrzyki wykonuje się 2-3 godziny po posiłku naprzemiennie w obu pośladkach. Dawka oczywiście wynosi 40 ml.

Z POChP i astmą oskrzelową z niewydolnością oddechową drugiego stopnia: w ciągu pierwszych 3 dni 2 ml raz dziennie jest przepisywane w 20-22 h. Następne 10 dni są przyjmowane 2 ml 2 razy dziennie w 17 i 20-22 h, następnie 7 dni podaje się 2 ml raz dziennie w 20-22 h. Dawka oczywiście wynosi 60 ml.

W COPD i astma oskrzelowa towarzyszy głębokich i nieodwracalnych zmian funkcji oddechowej z niewydolności oddechowej III stopień: 2 ml / m2 dwa razy dziennie (17 oraz 20-22 godzin) przez 20 dni. Dawka oczywiście wynosi 80 ml.

W zapaleniu wątroby hepatosis, marskość wątroby, wrzody żołądka i dwunastnicy, wrzodziejące zapalenie okrężnicy, dystrofii metabolicznych, uszkodzenia tkanek, urazy, złamania (aby przyspieszyć konsolidacji fragmentów kości), owrzodzeń troficznych różnej etiologii, odleżyn, a także do rehabilitacji i terapii przywrócenie, na zwiększenie aktywności fizycznej i adaptacyjnego poprawiania funkcji ochronnych organizmu do eliminacji zespół asteniczny 2 ml, 2 razy dziennie (6-8 oraz 20-22 godzin), przez 20 dni, lub Techa S pierwsze trzy dni - 2 ml, 1 raz dziennie, w 20-22 godzin i przez następne 10 dni podaje się dwa razy po 6-8 h i 20-22 h - 2 ml, a następnie w ciągu 7 dni - 2 ml 20-22 godzin

Z cukrzycą, autoimmunologiczne zapalenie tarczycy: 2 ml 2 razy dziennie - rano o 9-11 h, a wieczorem o 20-22 h. Lepiej wstrzykiwać lek w ciągu 20 dni. Kurs może odbywać się 2-3 razy w roku.

W przypadku raka, w połączeniu z radioterapią i podczas rehabilitacji: 2 ml 2 razy dziennie rano rano o 6-8 h, a wieczorem 20-22 h przez 20 dni. Przyjmowanie leku Erbisol rozpocznie się 1-2 dni przed rozpoczęciem radioterapii.

Podczas chemioterapii: 2 ml 2 razy dziennie w / m wieczorem o 20-22 h, zaczynając 1-3 dni przed przebiegiem chemioterapii. Podczas chemioterapii, a skończywszy na 4-12 dni po zakończeniu chemioterapii (12-25 dni) i rano 6-8 godzinach 2 ml / m 1-2 dni przed rozpoczęciem chemioterapii w chemioterapii i kończącej się w 2-5 dni po zakończeniu chemioterapii. Czyli 1 dzień i ostatni 4-12 dni leczenia, można podawać Erbisol 2 ml Erbisol 1 raz dziennie wieczorem na 20-22 h. W dniach przyjmowania chemioterapii celowe jest wprowadzenie 4-16 ml Erbisol frakcjonowanej, tuż przed podaniem każdego cytostatyczne i w ten sam sposób; w / in, lub in / a, lub wewnątrz guza, lub dootrzewnowo, i po 17 godzinach dodatkowo / m wstrzyknąć 2 ml Erbisol.

Jeżeli operacja pacjenta przeprowadzono przed rozpoczęciem chemioterapii, a następnie zaczynając od 1-3 dni Erbisol wyznaczyć / m2 ml wieczorem przez 7-10 dni przed trakcie chemioterapią. Ten schemat stosuje się w leczeniu pacjentów z towarzyszącymi chorobami wątroby i (lub) z historią zapalenia wątroby.

Efekty uboczne

Stosowanie leku podczas pierwszych 2-5 dni leczenia może wywołać zaostrzenie przewlekłego stanu zapalnego.

Podczas przyjmowania leku możliwe są działania niepożądane w postaci reakcji alergicznych.

Przedawkowanie

W przypadku przedawkowania występuje krótkotrwała zwiększona pobudliwość, która nie wymaga szczególnego leczenia.

Analogi

Analogi według kodu ATC: aktynolizat, Bestim, Betaleikin, Broncho-Munal, Gepon.

Nie podejmuj decyzji o samodzielnym zastąpieniu leku, skonsultuj się z lekarzem.

Działanie farmakologiczne

Lek ma działanie immunomodulujące, hepatoprotekcyjne.

Instrukcje specjalne

Ze szczególną ostrożnością lek jest przepisywany na nadciśnienie.

Z cukrzycą, począwszy od 3 dnia terapii, konieczne jest monitorowanie poziomu glukozy we krwi. Kiedy zmniejsza się, należy zmniejszyć dawkę insuliny. Podczas pierwszych 12 dni leczenia możliwe są fluktuacje stężenia cukru.

Wysokie ciśnienie krwi, a także nasilenia patologii Erbisol należy stosować ostrożnie, zmniejszenie dawki (gdy lek jest przewidziany do nadciśnienia 2ml raz dziennie, podczas zaostrzenia - 2 ml 1 co 2 dni).

Podczas wykonywania chemioterapii z lekami wpływającymi na stan hormonalny pacjenta, Erbisol przepisywany jest nie wcześniej niż 3 godziny po zażyciu takich leków.

W czasie ciąży i karmienia z piersi

Podczas ciąży i laktacji lek należy przyjmować bardzo ostrożnie pod nadzorem lekarza.

W dzieciństwie

Dzieci nie są mianowane Erbisol.

Na starość

Interakcje leków

W przypadku zapalenia pęcherzyka żółciowego Erbisol można łączyć z lekami normalizującymi aktywność układu żółciowego.

W przypadku wrzodu trawiennego lek można łączyć z leczeniem przeciwwymiotnym antyhelikobakteryjnym. W przypadku zwiększonego wytwarzania kwasu żołądkowego należy stosować preparaty zobojętniające kwasy i środki przeciwwydzielnicze.

Warunki urlopu od aptek

Zostaje wydany na receptę.

Warunki przechowywania

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla światła słonecznego i chronić przed dziećmi w temperaturze + 4... + 12 ° C. Podczas przechowywania może pojawić się opalescencja. Okres trwałości - 5 lat.

Cena w aptekach

Opis zamieszczony na tej stronie to uproszczona wersja oficjalnej wersji adnotacji do leku. Informacje są podawane wyłącznie w celach informacyjnych i nie stanowią wskazówki do samodzielnego leczenia. Przed użyciem leku należy skonsultować się ze specjalistą i przeczytać instrukcje zatwierdzone przez producenta.

Erbisol

Erbisol jest produktem leczniczym o właściwościach immunomodulujących. Jest dostępny w postaci roztworu do wstrzykiwań.

Działanie farmakologiczne preparatu Erbisol

Zgodnie z instrukcją do Erbisol, aktywnym składnikiem preparatu jest kompleks niskobiałkowych niebiałkowych związków organicznych o niehormonalnym pochodzeniu, które są otrzymywane z embrionalnej tkanki zwierząt.

Erbisol aktywuje naturalne, formułowane ewolucyjnie systemy kontroli organizmu, które biorą udział w poszukiwaniu i eliminowaniu patologicznych zmian. Lek stymuluje układ odpornościowy, pomaga przywrócić uszkodzone i zniszczyć nienormalne tkanki i komórki.

Działanie immunomodulacyjne jest spowodowane przez makrofagi, które przywracają równowagę między odpornością humoralną i komórkową w różnych chorobach alergicznych, autoimmunologicznych i onkologicznych.

Erbisol zwiększa działanie i zmniejsza działania niepożądane interferonów i antybiotyków wprowadzanych do organizmu.

Erbisol stosowany przy przyspieszaniu gojenia się owrzodzeń i erozji na błonach śluzowych przewodu pokarmowego, zwiększa zdolność regeneracyjną tkanek, co przyczynia się do gojenia złamań, urazów i ran.

Erbisol jest stosowany w praktyce stomatologicznej w leczeniu zapalenia ozębnej i zapalenia ozębnej.

Lek ma pozytywny wpływ na procesy odzyskiwania w wątrobie z lekami, toksycznymi i wirusowymi uszkodzeniami. Ze względu na pobudzającą błonę i antyoksydacyjną aktywność leku, praca hepatocytów normalizuje się, co prowadzi do eliminacji różnych zespołów asthenovegetative, dyspeptycznych i bólowych.

W skojarzonym leczeniu autoimmunologicznej cukrzycy Erbisol zmniejszenie agresji i stymuluje regeneracji uszkodzonych komórek beta trzustki (w związku z aktywacją makrofagów). Preparat pomaga zmniejszyć dzienną dawkę insuliny niezbędną pacjentowi.

Erbisol po zastosowaniu zwiększa właściwości ochronne organizmu. Działanie immunomodulujące leku objawia się 5-7 dni po rozpoczęciu leczenia, osiąga maksymalny poziom 21 dni i utrzymuje się przez 10 dni. Rezultat hepatoprotekcyjny odnotowano po 2-3 zastrzykach.

Wskazania do stosowania Erbisol

Wskazania do Erbisol zgodnie z instrukcją to:

  • Różne zapalenie wątroby i zapalna choroba wątroby (w tym wrzodziejące zapalenie okrężnicy, wrzodów trawiennych i wrzodów żołądka lub dwunastnicy, marskość wątroby, hepatopatii, stłuszczenie);
  • Ekopatologia;
  • Radioaktywne obrażenia;
  • Cukrzyca;
  • Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy;
  • Uszkodzenia płuc;
  • Choroby przyzębia, zapalenie ozębnej;
  • Urazy, rany, złamania, odleżyny, owrzodzenie troficzne;
  • Chemioterapia i radioterapia.

Metody podawania i dawkowania leku Erbisol

Erbisol jest przeznaczony do podawania pozajelitowego (domięśniowo, dotętniczo, dożylnie).

Dorośli przepisują leki w dawce dziennej 2-4 ml. Czas leczenia wynosi 20 dni.

Przy podawaniu raz na dzień roztwór do iniekcji przeprowadza się przed snem, po 3 godzinach od posiłku, w przypadku podawania dwa - jeden zastrzyk przeprowadza się rano na 6-8 1,5-2 godziny przed posiłkiem, drugi - i przed snem.

W celu złagodzenia procesów autoimmunologicznych i alergicznych dzienna dawka leku Erbisol wynosi nie więcej niż 2 ml, przy zapaleniu przyzębia lub przyzębia - 4 ml w ciągu pierwszych 10 dni i 2 ml w przypadku pozostałych.

W cukrzycy, zespołu asteniczny, marskości wątroby, złamań, uraz, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, choroby wrzodowej, autoimmunologiczne zapalenie tarczycy dzienna dawka wynosiła 4 ml roztworu w trakcie trwania terapii.

Aby towarzyszyć terapii falami radiowymi w przypadku patologii onkologicznych, 2 ml preparatu Erbisol podaje się 2 razy dziennie przez 20 dni. W okresie chemioterapii zaleca się wstrzykiwać 2 ml leku wieczorem, kurs - 12-25 dni.

Skutki uboczne Erbisol

W recenzjach dotyczących leku Erbisol stwierdzono, że lek jest dobrze tolerowany przez pacjentów. Indywidualnie, podczas pierwszych 2-5 dni leczenia może dochodzić do zaostrzenia przewlekłych procesów zapalnych.

Przeciwwskazania do stosowania Erbisol

Zgodnie z instrukcją do Erbisol przeciwwskazań do leku jest specyfiką jego składników, a wiek dziecięcy.

Przestroga jest zalecana kobietom w okresie ciąży i laktacji.

Przedawkowanie

W przypadku przedawkowania leku Erbisol może wystąpić krótkotrwały wzrost pobudliwości, który nie wymaga szczególnego leczenia.

Analogi Erbisola

Właściwościami farmakologicznymi i analogi substancji czynnych Erbisol są aktinolizatom, Anaferon, Arpeflyu, Bestim, Vilozen, Vobenzim, Galavit, GEPON Glutoxim, Zadaxin, Immunal, metylouracyl, Moliksan, Pyrogenalum, polioksidony, Poludan, Ribomunyl, Stemokin, Tamerit, Tubosan, Phlogenzym, Cycloferon, Engistol, Echinacea.

Dodatkowe informacje

W przypadku współistniejącego zapalenia pęcherzyka żółciowego zaleca się łączenie Erbisol z lekami normalizującymi pracę układu żółciowego.

Podczas zaostrzenia choroby współistniejące i nadciśnienie tętnicze, leczenie rozpoczyna się zmniejszonymi dawkami leków.

Instrukcje do Erbisol wskazują, że konieczne jest przechowywanie rozwiązania w chłodnym, zaciemnionym i niedostępnym miejscu dla dzieci.

Z aptek uwalnia się zgodnie z zaleceniami lekarza prowadzącego.

Erbisol - pełne informacje na temat leku

Erbisol jest lekiem immunomodulującym i hepatoprotekcyjnym, Erbisol jest lekiem immunomodulującym i hepatoprotekcyjnym. Lek jest stosowany w prawie wszystkich dziedzinach medycyny: w gastroenterologii, endokrynologii, stomatologii, toksykologii, traumatologii, onkologii itp.

Lek aktywuje układy ochronne, umożliwiając organizmowi zwalczanie patologicznych zmian w komórkach, narządach i tkankach. Erbisol jest jednym z najskuteczniejszych immunomodulatorów o minimalnej liczbie działań niepożądanych. Jedyną wadą leku można uznać za wysoki koszt.

1. Instrukcja użytkowania

Działanie farmakologiczne

Lek zawiera aktywne biologicznie peptydy o niskiej masie cząsteczkowej, aktywujące układy organizmu ludzkiego, zdolne do znajdowania i eliminowania zmian patologicznych. Lek poprawia funkcjonowanie układu odpornościowego, przyspiesza niszczenie nieprawidłowości oraz odbudowę uszkodzonych tkanek i komórek. Główny efekt immunomodulacyjny objawia się poprzez działanie na komórki NK, zabójcy T i połączenie makrofagów. Erbisol nasila działanie interferonów egzogennych, antybiotyków, przyczynia się do zmniejszenia ich toksycznych skutków ubocznych.

Wskazania do stosowania

  • zapalenie wątroby o różnej etiologii (w tym wirusy i leki, spowodowane zastosowaniem leków stosowanych w chemioterapii, interferonach, antybiotykach i innych lekach);
  • hepatato;
  • wrzód trawienny 12-типерстной jelit, żołądek;
  • hepatopatia;
  • marskość wątroby;
  • wrzodziejące zapalenie okrężnicy niespecyficzne;
  • erozyjne zapalenie żołądka i jelit.
  • kompleksowej terapii ludzi, cierpiących na choroby powodowane przez zanieczyszczenie Effects ekologicheskmh, radioterapia (Erbisol ma silne działanie korygujące adaptacyjnego zwiększa ochronne funkcji kompensacyjnych organizmu człowieka);
  • aktywacja detoksykacyjnych funkcji wątroby.
  1. autoimmunologiczne zapalenie tarczycy;
  2. cukrzyca.
  • aby zwiększyć potencję;
  • wyeliminować zespół asteniczny, zwiększyć aktywność fizyczną;
  • niewydolność czynnościowa wątroby, serca i naczyń krwionośnych, układ nerwowy, odpornościowy, spowodowany zaburzeniami związanymi z wiekiem.
  1. parodontoza;
  2. zapalenie ozębnej.
  • odleżyny;
  • angiopatia jest chorobą cukrzycową;
  • owrzodzenia troficzne o dowolnej etiologii;
  • złamania (celem jest przyspieszenie konsolidacji fragmentów kości);
  • rany pooperacyjne, traumatyczne, ropne-septyczne.

Metoda aplikacji

Erbisol jest stosowany w / a, in / in, / m. Dorośli pacjenci - codziennie 2-4 ml. Przebieg leczenia - 20 dni. Pojedyncze podawanie zaleca się podawać w 20-22 godzin, po dwóch lub trzech godzin po posiłku i na podwójne wprowadzeniu - wyznaczenie dodatkowych 6-8 godzin przez jedną do dwóch godzin przed posiłkiem, o ile nie zaznaczono inaczej zaleceń. Dawka oczywiście waha się od 40 do 80 ml.

Dawki, czas trwania leczenia są przepisywane przez lekarza, w zależności od stanu pacjenta Z chorobami alergicznymi / autoimmunologicznymi, zaostrzenie procesów zapalnych, hepatopatie: dorośli - codziennie 2 ml przez 20 dni.

Z parodontozą, rany, zapalenie ozębnej: pacjenci dorośli, pierwsze 10 dni - 4 ml, kolejne 10 dni (w razie potrzeby) - 2 ml. Ponadto, praktykuje się również dodatkową receptę na aplikacje i elektroforezę leku z katody na dziąsła (z uogólnionym zapaleniem przyzębia).

Pacjenci z astmą oskrzelową POChP i niewydolność oddechowa stopień 1 dorosłych pacjentów, pierwsze 3 dni - 2 ml / m razy w ciągu jednego dnia, a następnie dodano 5 dni - dwa razy dziennie w ciągu 2 do 17 ml i 20-22 godzin, w ciągu ostatnich 7 dni - po dzień za 2 ml. Erbisol podaje się na przemian od dwóch do trzech godzin po posiłku w obu pośladkach. Na jeden cykl leczenia bierze 40 ml leku.

  • Pacjenci z astmą i COPD z niewydolności oddechowej drugiego stopnia: pierwsze 3 dni - raz na dzień / m 2 ml, następne 10 dni - dwa razy dziennie na 2 ml domięśniowo w dniach 20-22 i 17 godzin po tygodniu - / m do 2 ml. Dawka wymagana podczas jednego cyklu to 60 ml.
  • Pacjenci z astmą i COPD, wraz z głębokimi nieodwracalnych zmian funkcji oddechowej z niewydolności oddechowej trzeciego stopnia: dwa razy dziennie w 2 ml / m w temperaturze 17 i 20-22 godzin przez 20 dni. Dawka - nie mniej niż 80 ml.

Kiedy marskość gepatozah, zapalenie wątroby, choroba wrzodowa, dystrofie metaboliczny, wrzodziejącego zapalenia okrężnicy, uszkodzenia tkanki, złamania, uraz, odleżyny, zespół asteniczny, owrzodzeń troficznych, w terapii redukcji / rehabilitacji, w celu zwiększenia aktywności fizycznej funkcji organizmu (ochronnych i adaptive- korygowanie): 2 ml dwa razy dziennie przez 20 dni lub przez pierwsze 3 dni - 2 ml raz dziennie przez następne 10 dni - 2 ml dwa razy dziennie, w następnym tygodniu - 2 ml 1 razy dziennie.

Immunomodulator, który wpływa na układ trawienny i metabolizm Z autoimmunologicznym zapaleniem tarczycy, cukrzyca: dwa razy dziennie po 2 ml - wieczorem o 20-22 godzinach i rano o 9-11 godzin, najlepiej w / w, przez 20 dni. Możesz powtórzyć kurs dwa lub trzy razy w roku.

W chorobach onkologicznych, a także w okresie rehabilitacji: dwa razy dziennie w ciągu dnia, 2 ml IM przez 20 dni. Rozpoczęcie terapii następuje na jeden lub dwa dni przed efektem radiotrache.

Ilość preparatu potrzebnego do odbioru za pomocą leków do chemioterapii, w celu uniknięcia ich negatywnego wpływu na zdrowe tkanki, jest obliczana z uwzględnieniem dawki chemioterapii. Erbisol zwykle przyjmuje się od jednego do trzech dni przed rozpoczęciem chemioterapii i kończy się - 4-12 dni po zakończeniu chemioterapii. Tak więc, kurs przyjęć wynosi 12-25 dni.

Jeśli chemioterapia zastosowała leki wpływające na stan hormonalny, Erbisol zostaje wyznaczony nie wcześniej niż 3 godziny po zażyciu takich leków.

Jeśli chemioradioterapia była poprzedzona interwencją operacyjną, Erbisol podaje się w / m, zaczynając od pierwszego do trzeciego dnia po operacji: 2 ml w drugiej połowie dnia (przed snem) przez siedem do dziesięciu dni przed rozpoczęciem chemioradioterapii. Wskazane jest również prowadzenie takiego leczenia u pacjentów z zapaleniem wątroby i / lub współistniejącymi chorobami wątroby.

Aby poprawić kondycję fizyczną pacjenta, po trzech do pięciu tygodni po zakończeniu chemioterapii można przeprowadzić kurs immunoterapii Erbisol.

Forma wydania, skład

Erbisol sprzedawany jest w ampułkach od jednego do dwóch ml wraz z ampułkowym nożem. Ampułki są umieszczane w kartonowych opakowaniach po 10 sztuk. Każda ampułka są naturalne nie-białkowe o niskiej masie cząsteczkowej związkiem organicznym pochodzenia niehormonalnych pochodzącej od embrionalnego dla zwierząt tkanki zawierającej peptydy, glikopeptydy, aminokwasy, nukleotydy, w 0,9% roztworze chlorku sodu, izotoniczny; pozostałość jest sucha 11-17 mg / ml.

Wnętrze ampułek zawiera przezroczysty, jasnożółty lub bezbarwny płyn.

Przed użyciem leku należy zapoznać się z instrukcjami zawartymi w opakowaniu

Interakcje z innymi lekami

Lek nasila działanie interferonów i środków przeciwbakteryjnych. Erbisol być brane razem z immunomodulatorami (zdolne do stymulacji odporności humoralnej, zapobiegając działaniu T zabójcy) oraz napoje zawierające alkohol (zobojętnia działania naprawcze makrofagów).

Lek zwiększa wrażliwość receptorów. Oznacza to, że w zastosowaniu skojarzonego Erbisol leków hormonalnych, lekami hamującymi i stymulujące działanie (nasenne, uspokajające, leki uspokajające i innych środków psychotropowych) niezbędne do sterowania ich dawkowanie i zmniejszenie jej w razie potrzeby.

Czy wiesz, że najczęstszymi chorobami XXI wieku są choroby wątroby? Dowiedz się więcej o chorobie wątroby więcej:
- Jak rozpoznać pierwsze oznaki zapalenia wątroby i skutecznie poradzić sobie z chorobą?
- Ciekawy artykuł o marskości wątroby, dowiesz się o historii choroby i jej rozpowszechnieniu w świecie.
- Ból lub dyskomfort w prawym górnym kwadrancie? Może to hepatoza! Dowiedz się, jak można go wyleczyć.

2. Skutki uboczne

Pacjent jest dobrze tolerowany. Zdarzają się przypadki, że w ciągu pierwszych dwóch lub pięciu dni podawania Erbisol przewlekłe procesy zapalne uległy pogorszeniu. Zjawisko to nie może być uznane za patologię, ponieważ w większości przypadków jest to jeden z etapów procesu leczenia.

Nie odnotowano doniesień o rozwoju reakcji alergicznych podczas leczenia, ale nie można całkowicie wyeliminować ryzyka ich wystąpienia.

Przedawkowanie

Przedawkowanie może powodować krótkotrwały wzrost pobudliwości, który nie wymaga szczególnego leczenia.

W czasie ciąży, karmienia piersią i dzieci w wieku poniżej 18 lat, Erbisol należy podawać pod nadzorem lekarza

Głównym przeciwwskazaniem do stosowania leków jest indywidualna nietolerancja.

W ciąży

Jeśli kobieta nosi dziecko lub ćwiczy karmienie piersią, lek jest przepisywany tylko pod nadzorem lekarza.

3. Warunki przechowywania

Optymalna temperatura powietrza, w której można przechowywać Erbisol, wynosi 4-12 stopni Celsjusza. Podczas przechowywania może pojawić się opalescencja. Rozwiązanie Erbisol zachowuje swoje właściwości przez 5 lat od daty produkcji.

4. Cena

Średnia cena w Rosji

Erbisol jest uważany za dość drogi. W aptekach w Rosji lek ten jest rzadki i sprzedawany w cenie 2800 rubli. do pakowania.

Średni koszt na Ukrainie

Dla obywateli Ukrainy pakiet Erbisol kosztuje 400-500 hrywien. Lek jest sprzedawany w większości ukraińskich aptek, ale nie można go kupić w sklepach internetowych.

Wideo na temat: ERBISOL: HEPATYTIS A, B, C, ERBISOL W KYRGYZSTAN

5. Analogi

Najpopularniejsze analogi Erbisol obejmują: Polyoxidonium, Galavit, Cycloferon, Immunal, Amiksin.

6. Recenzje

Według pacjentów Erbisol jest skuteczny i dobrze tolerowany.

Badania laboratoryjne potwierdzające skuteczność Erbisol oraz pozytywne opinie lekarzy pozwalają na klasyfikację tego środka jako nowej generacji preparatów immunologicznych i ogólnych.

Możesz przeczytać recenzje na końcu artykułu. Jeśli masz do czynienia z Erbisol, zostaw swoją opinię na temat tego leku. Pomoże to innym użytkownikom witryny.

7. Wynik

  1. Erbisol jest immunomodulatorem-hepatoprotektorem, przeznaczonym dla wszystkich grup pacjentów (dzieci, pielęgniarki i kobiety w ciąży - wyłącznie pod nadzorem specjalisty).
  2. Wraz z zaostrzeniem procesu patologicznego, jak również z podwyższonym ciśnieniem krwi, lek stosuje się ostrożnie, zmniejszając dawkę.
  3. Stosowanie leku Erbisol w zapaleniu pęcherzyka żółciowego jest połączone z leczeniem normalizującym pracę układu żółciowego.
  4. Jeśli lek jest przepisywany osobom z cukrzycą, począwszy od trzeciego dnia stosowania, musisz przejąć kontrolę nad poziomem cukru we krwi.
  5. Stosowaniu leku Erbisol w chorobie wrzodowej towarzyszy terapia przeciwwirusowa przeciwko Helicobacter.

Udostępnij informacje znajomym! Proszę migać jeden z przycisków:


Pokrewne Artykuły Hepatitis